Ajka

2015.02.21. 07:12

„Drogkarrier” előadás Ajkán

Az Ajkai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói drogprevenciós programot szerveztek szülőknek, melynek mottója: "Hol rontottam el?".

A Fekete-Vörösmarty Általános Iskola és Gimnáziumban 2015. február 19-én megtartott rendezvény célja az volt, hogy a szülők is kapjanak információt a gyermekeiket érintő kábítószer fogyasztás veszélyeiről. A meghívott szakemberek, Hubainé Lipp Katalin (Veszprémi Alkohol Drogambulancia Egyesület előadója) és Vitainé Kulmann Ibolya (Noszlopi Rehabilitációs Központ vezetője) személyes tapasztalataikról tájékoztatták az érdeklődőket, valamint beszéltek a hozzájuk forduló, függőségben szenvedő emberek problémáiról.

A „Mit tehet a szülő?” kérdésre is megadták a választ, emellett kiemelték, hogy a családnak jelentős szerepe van abban, hogy a gyerek jó döntéseket hozzon. A programon részt vett két fiatal (19 és 20 éves) gondozott, akik elmesélték sorsukat, azokat az állomásokat az életükben, amelyek egyre mélyebbre sodorták őket a kábítószer rabságába.

Minden szülőnek az az álma, hogy a gyermekének jó élete legyen, sikereket érjen el, ennek érdekében igyekezzünk megóvni és pozitív irányba terelni őket, hogy ne kelljen feltenni majd évek múlva azt a kérdést, se magunknak, se nekik, hogy "hol rontottam el?".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!