Ajka

2014.01.10. 19:05

Elkerülő utat terveznek

Ajka - A pénteki újévköszöntőn Horváth József alpolgármester az elért eredményekről, Schwartz Béla polgármester a tervekről beszélt.

Tóth B. Zsuzsa

Utassy István, az Összefogás Ajkáért Egyesület vezetőjének köszöntőjét követően az alpolgármester elmondta, hogy kedvezőtlen gazdasági körülmények között gazdálkodtak az elmúlt évben a város vállalkozásai, termelő- és szolgáltató egységei. A vállalkozások zömének csökkent az árbevétele, legnagyobb problémát a MAL Zrt. helyzete okozta. Közvetetten is nehéz helyzetbe hozta beszállítóit és az önkormányzatot. Az alpolgármester ismertette az egy milliárd forint feletti árbevételű vállalkozások paramétereit, szólt arról, hogy a munkanélküliségi ráta 4,58 százalékos és említést tett a beruházásokról. Méltatta a művészeti egyesületek munkáját, a versenysportok eredményeit, a civil szféra munkáját. Mint mondta, fontos, hogy összefogással idén tovább fejlődjön a város. a cél az, hogy a feladatokat összefogással, az ajkaiak igényei szerint oldják meg.

Szentpéteri Csilla, Horváth József és Schwartz Béla a fogadáson (Fotó: Penovác Károly)

Schwartz Béla polgármester szerint új feljődési szakasz küszöbén áll a város. A legfontosabb tervek között beszélt a várost elkerülő út terveztetésének indításáról, három körforgalom megépítéséről a keleti városrészben, az ipari park fejlesztési terveiről, valamint a meglevő, a Házunk tája és A mi utcánk ó be szép programok mellett indítandó új, a fiataloknak szóló programról. A Trendi ajkai fiatalnak lenni program keretében arra törekednek, hogy magasabb legyen a felsőfokú végzettségűek száma, illetve hogy több munkalehetőség, magasabb bér álljon rendelkezésükre. Ifjúsági és sportbázist hoznak létre részükre. Schwartz Béla hozzátette, hogy a város 7200 lakótelepi lakása közül mára 5200 megújult, valamint 42 játszótér épült. Az ország GDP-jének egy százalékát Ajka adja több mint 300 milliárd forinttal, a 14 ezer foglalkoztatott a megyei létszám húsz százalékát jelenti.

Az újévköszöntőn Szentpéteri Csilla adott koncertet zenésztársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!