Ajka

2014.09.29. 10:35

Először tartottak Szent Mihály-napi családi délutánt Ajkán

Szent Mihály-napi családi délutánt tartottak a közelmúltban, ez volt az első ilyen rendezvény a városban.

Penk Tímea

A hagyomány szerint szeptember 29-én, Szent Mihály ünnepén a pásztorok behajtották az állatokat a téli szállásra, és ezt követően újra együtt lehettek a családjukkal tavaszig – tájékoztatta lapunkat Fenyvesi Zoltán, a rendezvény fővédnöke, aki a család szeretetére és összetartó erejére hívta fel a figyelmet.Gyerekek, fiatalok, szülők és nagyszülők is érkeztek a rendezvényre.

A Garagulya Gólyalábas Társulat az ajkai Szent Mihály-napon (Fotó: Rednágel Zsuzsanna)

A vendégek kézműves foglakozásokon vettek részt a térség alkotóművészeivel és a népművészet ifjú mestereivel, a vállalkozó szelleműek táncra perdülhettek Kovács Norbert, Cimbi vezetésével a táncházban, de színvonalas műsorral szórakoztatta a családokat a Garagulya Gólyalábas társulat, a Ramazuri bábszínház és a térség több néptánccsoportja. Nagyszerű élményt nyújtott a Dűvő együttes és a Fonográf-emlékzenekar, Zséda koncertjére teljesen megtelt az agóra. Fenyvesi Zoltán úgy érzi, hogy színvonalas, értékeket közvetítő programokat tudtak nyújtani Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!