Ajka

2013.10.17. 08:43

Előtérben Finnország

Ajka - A Magyar-Finn Baráti Egyesület idei Északi Fények – Ismerjük meg Finnországot című szabadegyetemi előadássorozatának első előadásán Finnország természeti értékeit ismerhették meg az érdeklődők.

Tóth B. Zsuzsa

Hóbor József földrajz szakos tanár Finnország természeti adottságairól beszélt, valamint Európa, illetve a Föld kialakulásával szemléltette az északi ország földrajzi, domborzati viszonyait. Kitért az éghajlati adottságokra, növényzet alakulására, az állatvilág sokszínűségére. Az előadó Finnország minden táját bemutatta, Lappföldtől egészen a Tóvidékig.

Kőzetekkel illusztrálta a skandináv állam ásványkincseit, ezzel is színesítve, megfoghatóvá téve az előadást. A szabadegyetemi előadássorozat november 28-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik. Akkor a Pegánné Göntér Szilvia és Szabó-Németh Adrienn pedagógusok, valamint az ajkai Bródy Imre Gimnázium diákjai számolnak be finnországi útjukról, valamint a Comenius programban való részvételükről, amelynek keretében a középiskolások október elején fogadták finn társaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!