Ajka

2016.01.11. 10:20

Fideszes újévköszöntő és kritika az ajkai városvezetéssel szemben

Ajka - A város jelenleg is közel egymilliárd forintos működési hiánnyal küzd, a polgármester mégis sportcsarnokok létrehozását tervezi – fogalmazta meg kritikáját Fülöp Zoltán, a Fidesz helyi elnöke a párt évértékelő és újévköszöntő programján.

Penk Tímea

A Fidesz Ajkai Szervezetének a rendezvényén Fülöp Zoltán elmondta, mindössze néhány szavazaton múlt, hogy a város szocialista vezetése mellett ellenzéki többséget teremtsenek.

– Ajka egy baloldali városnak van elkönyvelve, de köszönettel tartozunk azoknak, akik mindent megtettek azért, hogy változás történjen a városban. Schwartz Béla polgármester tavaly év elején a parkolási zónák és díjak növelésével köszönte meg a szavazóinak, hogy kiálltak mellette – mondta Fülöp Zoltán. Hozzátette, hogy a város jelenleg is közel egymilliárd forintos működési hiánnyal küzd, a polgármester mégis kézilabda-, kosárlabda-, asztalitenisz- és jégcsarnok létrehozását tervezi, miközben még az uszodát sem sikerült átadni tavaly szeptember óta.

– Schwartz Béla az újévköszöntő fogadásán a kormány minden döntését rossznak nevezte, majd az ipari parkban működő gazdasági társaságok sikereiről számolt be – hívta fel az ellentmondásra a figyelmet a helyi Fidesz-elnök –, hiszen, ha rettenetesen rosszul működik az ország, akkor a helyi cégek sem lehetnének sikeresek. Fülöp Zoltán elmondta, hogy a város 6,3 milliárd forintos adósságát vállalta át a kormány.

– Rosszul érint, ha megállítanak az utcán, és azt mondják, hogy „megszavaztátok” a rossz döntéseket, miközben a tizenöt tagú testületben mindössze öt fideszes képviselő van. Ilyen arányban pedig nincs mód leszavazni a többséget. Ettől függetlenül megfogalmazzuk a kritikánkat – mondta Fülöp Zoltán. A képviselő említette a migrációs helyzet veszélyeit, továbbá a Széchenyi programirodát, amely elősegíti a vállalkozások működését és a munkahelyteremtést, szólt a jótékonysági programokról, kiemelve a KDNP rendezvényeit.

Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, a Fidesz választókerületi elnöke beszámolt az elmúlt év eseményeiről, köztük a választási eredményekről, illetve a további tervekről.

– Célunk a gazdaság további fejlesztése, a magyar családok támogatása és az ország külső megítélésének a javítása – foglalta össze Fenyvesi Zoltán, majd kitért a már megvalósult eredményekre. Említette egyebek mellett a személyi jövedelemadó csökkentését, a minimálbér emelését, a bürokrácia és a munkanélküliség csökkentését, az áfacsökkentést, a csok bevezetését, illetve azt, hogy Veszprém megye minden kórházát felújították.

– A nehézségek ellenére az Európai Unió legjobb pénzügyminisztere Varga Mihály volt – emelte ki a választókerületi elnök, végül az uniós fejlesztések beindulásáról beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!