Ajka

2014.02.19. 14:55

Fügés kenyér és rongyos kifli

Ajka - A Szent-Györgyi szakközépiskola diákjai szép sikerekkel búcsúztatták a telet a Tatai Farsang Kupán.

Tóth B. Zsuzsa

A vendéglátó- és élelmiszeripari képzésben résztvevők és felkészítő tanáraik örömmel vették, hogy megérte a sok befektetett energia, a tanórákon kívüli felkészülés, elismerik a tanulók tudását a versenyeken is. Az idei esztendőben cukrász, pék és pincér tanuló kategóriában neveztek az ajkai iskola diákjai a Tatai Farsang kupára, melyet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett a Vidékfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkársága és Tata város polgármestere támogatásával. A szakértői zsűri ezúttal 107 munkát értékelt, szakács, pincér, cukrász és pék kategóriában. Az ajkai szakiskola diákjai idén is remekeltek. A versenyzők közül a cukrászok bronz minősítést szereztek, a pékek két aranyat vihettek haza, a pincér kategóriában pedig egy aranyat érdemeltek ki. Ráadásként a kis szakmai csapat a 19 nevezett iskola közül összesítésben a harmadik helyen végzett. Az iskola képviseletében Nardai Attila pék oktató vehette át a harmincezer forint értékű eszközvásárlási különdíját.

A felszolgáló kategóriában Barna Imola Laura remekelt az arany minősítésért, Ybl Miklós emlékére készített díszterítésével. Felkészítő tanára Varga Zoltán szakoktató volt. A pék-cukrászok közül a cukrász kategóriában induló Hiller Melinda érdemelte ki a bronzot, Mesevilág című alkotásával. Őt Hoffmann Andrásné szakoktató készítette fel. A pék-cukrász Szűcs Melinda pék kategóriában indult, Rohanó világ című díszmunkáját értékelték arany éremmel. Melinda csokoládés-fügés kenyeret, zöldfűszeres cipót, paradicsomos, hagymás veknit és metélőhagymás pogácsát készített. Sütött továbbá kapros-túrós csillagokat, sajtkrémes, leveles csillagot Szíj Enikő szakoktató felkészítésével. Kovács Szilvia pék-cukrász tanulóként Farsangi vendéglátás címmel készített díszmunkát, aranyérem járt érte a pék kategóriában. Ő farsangi burgonyás, rozmaringos kenyeret, rozspelyhes cipót, hajdinás, szezámmagos formakenyeret sütött, továbbá fonott duplabrióssal, tönkölydarás rongyos kiflivel, lenmaglisztes, zabpehelylisztes túrós áfonyás pitével lepte meg a zsűrit. Nardai Attila szakoktató készítette fel a versenyre.

A tavaly alapított legeredményesebb felkészítő, pék szakoktató díját az idei évben Nardai Attila vehette át a pék zsűrit képviselő Harmati József pékmestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!