Ajka

2014.02.03. 18:55

Jobbik: radikális változás kell Ajkán

Ajka - A Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje, Dobó Zoltán bemutatkozó fórumán többek közt a timföldgyári beszállítók kártalanításáról, az oktatás, az egészségügy helyzetének rendezéséről, a csendőrség visszaállításának jelentőségéről, és a földvédelemről beszélt.

Tóth B. Zsuzsa

A veszprém megyei Közgyűlés tagja, a Pénzügyi Bizottság alelnöke és a 3-as számú választókerület képviselője pénteken este a Kaszinóban több, mint nyolcvan érdeklődő előtt elmondta, hogy a Jobbik szeretné ha gyökeres fordulat következne be társadalmi és gazdasági tekintetben.

– Az egyének és a családok meg kell, hogy találják számításukat, lássák benne a jövőt. Arra készülünk, hogy mindent elkövessünk, hogy a timföldgyár és beszállítói megkapják, amit az elmúlt években nem fizettek ki részükre. Kormányra kerülés esetén akár vizsgálóbizottságot is létrehozunk annak érdekében, hogy lássuk, hogy kerültek ilyen helyzetbe.

 

Dobó Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje azt ígéri, újra megnyitnák a tapolcai kórházat, a timföldgyár és beszállítói megkapnák, amit az elmúlt években nem fizettek ki részükre (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


A gyárat és a beszállítókat kártalanítjuk, ez pedig háromezer családot érint. Megnyitjuk újra a tapolcai kórházat. Ajkán fontosnak tartjuk továbbá az oktatási intézmények eredeti fenntartásának visszaállítását, egy iskolát ne a Hit Gyülekezete tartson fenn. Elkezdjük és be is fejezzük az el sem kezdett elszámoltatásokat.

A devizahitel károsultak kormányzati szintű segítségnyújtásra szorulnak, a hitelkárokat a bankrendszerrel fizettetnénk meg. Ami a mezőgazdaságot illeti, szeretnénk alkotmányos szintre emelni a földvédelmet, kizárni a külföldiek földhöz jutási lehetőségeit. Korlátoznánk az egy kézben levő, művelhető területek nagyságát. Fontosnak tartjuk továbbá a csendőrség újraszervezését, azt, hogy minden vidéki településen legyen csendőr, vagy örs – sorolta a terveket Dobó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!