Ajka

2013.09.08. 10:16

Kerékpárral a Kab-hegyre

Ünnepélyes keretek kötött vasárnap a Verga Erdőgazdaság Zrt. közjóléti fejlesztéseinek köszönhetően átadták a kab-hegyi kerékpárutat és egy erdei tornapályát a Hubertus erdei iskola mellett.

Halmos György

A kab-hegyi kerékpárutat Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója és Lasztovicza Jenő, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke adta át. Az 599 méter magas Kab-hegyet körülölelő kerékpárutat a meglévő erdészeti utak többfunkcióssá alakításával hozták létre, hossza 29 kilométer.

A kerékpárút mentén térképes és irányító táblákat, valamint harminc erdei ülőgarnitúrát helyezett ki a Verga Zrt., továbbá tűzrakó- és pihenőhelyeket alakítottak ki két esőbeállóval, és szeméttárolókat is telepítettek. A kerékpárúthoz kapcsolódóan, a Hubertus erdei iskola mellett erdei tornapálya épült, valamint felújították a sárcsi-kúti tanösvényt is.

Az erdészet erdei iskolájában végzett oktatás kiegészíti és bővíti az iskolai ismereteket, elősegíti a természet fokozatos megismerését, illetve személyes élményekkel gazdagítja a fiatalokat. A teljes beruházások értéke tízmillió forint.

Az átadó ünnepség után hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Verga Kab-hegyi kerékpáros időfutamot, amit a VKE-Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesület szervezett; a cél a Déli-Bakony legmagasabb pontja volt, összesen 110-en álltak rajthoz.

Verga Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a fejlesztést a következő hetekben további öt átadás követi, egy éven belül több mint 500 millió forint értékben hajtanak végre húsz közjóléti beruházást.

Tengerdi Győző megemlítette, hogy nem a most átadott a legnagyobb értékű beruházás, de nagyon fontos, hiszen vidékfejlesztési és turisztikai jelentősége mellett kinyitják az erdőt a nagyközönség előtt. Hozzátette, hogy nagyon jó a kapcsolatuk az önkormányzatokkal és civil szervezetekkel, példaként a veszprémi kerékpáros klub által szervezett versenyt említette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!