mindennapi kultúránk

2017.10.14. 13:33

Kirakatba tették a művészetet Ajkán

Kivinni a művészetet az emberek közé. A kultúra a mindennapjaink része kell hogy legyen. Akkor is megállhatunk néhány percre egy szép festmény vagy fotó, esetleg szobor előtt, amikor munka után hazafelé tartunk, vagy vásárolni igyekszünk.

Tisler Anna

Dorner László önkormányzati képviselő, szervező a mobilitási hét gyermekrajzpályázatának nyerteseit is jutalmazta a Kirakattárlaton Fotó: Györkös József

Dorner László önkormányzati képviselő ezzel a céllal indította útjára öt évvel ezelőtt a kirakattárlatot Ajka óvárosi részén. A Frankel Leó utca és környéke boltjainak tulajdonosait, bérlőit kérte meg arra, hogy néhány hétre adjanak helyet a kirakatukban egy- egy alkotásnak.

Az első négy évben az Ajkai Képzőművészeti Egyesület mutatkozott be, idén az Ajkai Fotóklub tagjai kapták meg a lehetőséget. A megnyitóra október 5-én nem csupán az óvárosiak mentek el, hanem más városrészek művészetkedvelői is.

Dorner László önkormányzati képviselő, szervező a mobilitási hét gyermekrajzpályázatának nyerteseit
is jutalmazta a Kirakattárlaton Fotó: Györkös József

Tihanyi György az idén fennállása 10. évfordulóját ünneplő Ajkai Fotóklub vezetőjeként mondott köszönetet a lehetőségért. Hozzátette, a jövő útja az, hogy oda kell vinni az alkotásokat, ahol az emberek vannak. A rendezvény előtt a szervezők a közösségi portálra feltették a kiállított fotókat, az érdeklődők lájkolhatták és megoszthatták azokat, a megnyitó előtti napon kisorsoltak közülük egy nyertest, aki maga választhatja ki a fotót, amit a kiállítás végén hazavihet. A szerencsés Kissné Ökrös Judit volt.

A megnyitón mindenki tombolajegyet kapott, és három szerencsés nyert egy-egy általa kiválasztott képet.

Az Ajkai Fotóklub tagjai közül Filó Csaba, Humai Zsolt, Mészáros József, Németh Gyula, Németh Krisztián, Szolnoki Erzsébet, Tatai Mónika, Tihanyi Éva, Tihanyi György, Utassy Zsuzsanna, Vágvölgyi Attila, Györkös József képeit láthatják az érdeklődők október 29-éig. A Nosztalgia Nyugdíjas Klub vezetője, Szimeiszter Imréné 80 szeletes tortát készített a rendezvényre, amellyel a klub tagjai kínálták a megjelenteket. A megnyitón Szücs Krisztián és Hekele Dávid zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!