Ajka

2015.03.07. 10:58

Kolbásztöltés közösen Ajkán (frissítve)

Kolbásztöltő fesztivált rendeztek Tóberkóbi néven a Viktória panzió udvarán. Tizenkilenc csapat közül a Devecseri Húsüzem dolgozóiból álló brigádnak ítélte oda a zsűri a fődíjat.

Penk Tímea

A versenyre sportegyesület, tanári kar, cégek és baráti társaságok neveztek be. Bolla Tamás, a Tósokberéndért Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt, amelyet már második éve szerveztek. A kolbásztöltő versenyre legfeljebb nyolcfős csapatokkal lehet benevezni. A munka tíz órakor indult és délig tartott, majd megsütötték a kolbászt, amit Szabó Péter fogadós, éttermi mester, gyémántdiplomás gasztronómus, Kozma Sándor, a Táncsics Mezőgazdasági Zrt. elnök-igazgatója, Szalai József, a Devecseri Húsüzem vezetője, Csendes Róbert, a Tósokberéndért Egyesület elnökségi tagja értékelt. A készítményeken kívül a csapatok megjelenését, öltözetét is pontozták.

- Egy hangulatos, színvonalas verseny volt, rangosabb, mint a tavalyi - értékelte Szabó Péter a zsűri elnökeként a fesztivált.

Arany minősítést kapott a Belesek, a Fröccs-öntő kalbásztries Kft, a TóberKék, a Padragkúti malaclopók és a Csülök csapat. Ezüst minősítést érdemelt a Hókefélke és a hét törpe, az Úrkúti banda, a Cool-Aegon-Bász, a T-kolbász és a T-Öltelék, a Kolb-ÁSZ-falók, a Malackodók, a Lokomotív csapata. Bronz minősítést kapott a Dekázz hármat, Kirstálymágnes kóbi, Med-töltelék, a Töltögető brigád, a Kol-Bikák, "Én készültem" pedagógus csapat. Serleget kapott az Úrkúti banda, a Padragkúti Malaclopók és a Devecseri Húsüzem csapata. A résztvevőknek különdíjat ajánlott fel Devecseri Húsüzem, a Noszlopi savanyúságok, a halmibai üveggyár és T-system.

A zsűri és a díjnyertes Devecseri Húsüzem csapata.

Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett a Kolbibkák nevű bronzérmes csapat munkájában.

- Másodszor vagyok Tóberkóbi fesztiválon, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Falusi gyerek lévén nem áll tőlem távol a disznóvágás - mondta Fenyvesi Zoltán, aki a húsdarálásban és a kolbász töltésében is részt vett a versenyen.

A rendezvényen fellépett a Free Kid aerobik, az Extázis együttes, az Apetka Néptáncegyüttes, Csorba Tamás, Bábics Gábor és Angermayer Tibor harmonikások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!