Elmondhatjuk véleményünket

2017.11.15. 21:20

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Fenyvesi Zoltán közös sajtótájékoztatója

Ma Európában migránsválság van, nem menekültválság – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő Ajkán.

Rednagel Zsuzsanna

Kovács Zoltán, Fenyvesi Zoltán és Ravasz Tibor a fórumon Fotó: Pesthy Márton

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz választókerületi elnöke és Kovács Zoltán kormányszóvivő Ajkán tartott közös sajtótájékoztatót a Védjük meg Magyarországot! nemzeti konzultáció témájában. Együtt kérték az ajkaiakat, hogy küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket, nemet mondva a Soros-tervre.

Kovács Zoltán elmondta, hogy az eddigi konzultációk bebizonyították, hogy a demokrácia legfontosabb elemének tekinthetők az ilyen országjárások. A választóknak ezek a fórumok kitűnő alkalmat jelenthetnek arra, hogy szabadon véleményt mondjanak az ország teljesítményéről, problémáiról is.

Kovács Zoltán, Fenyvesi Zoltán és Ravasz Tibor a fórumon Fotó: Pesthy Márton

Újságírói kérdésre Fenyvesi Zoltán elmondta, hogy kérésére a választókerület több mint 30 települési polgármestere képviselő-testületével elutasító határozatot hozott kvótaügyben, de Ajka város ellenzéki polgármestere ettől elzárkózott, így közvetlenül a betelepítés pártjára állt. Ezt tette a választókerület ellenzéki országgyűlési képviselője is, amikor nem szavazta meg a kvótát elutasító parlamenti határozatot.

Kovács Zoltán rámutatott, hogy ma Európában migránsválság van, nem menekültválság. A déli határokon ma nem a hitük miatti üldözés okán várakoznak a többnyire muszlim bevándorlók ezrei, hanem hazájuk gazdasági bajai elől menekülnek. Reagált arra a téves újságírói felvetésre is, miszerint a letelepedési kötvények vásárlásával állampolgársághoz juthatna bárki is. A valós tény az, hogy a kötvények vásárlói csak átmeneti időre kaphatnak tartózkodási engedélyt szigorú ötlépcsős nemzetbiztonsági átvilágítás után, és nincs módjuk állampolgársághoz jutni sem, ellentétben a letelepíteni kívánt menekültek ezreivel és családjukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!