Ajka

2016.07.13. 19:35

Legyek lepték el őket - Tósokberénden nem tudnak ablakot nyitni a rovaroktól

Ajka, Tósokberénd - A fekáliaszag után újabb csapás ért minket, elleptek mindent a legyek - ezt mondták a tósokberéndi városrészben lakók.

Kovács Erika

- Meggymagozás közben több száz légy lepett el a minap, ablakot nem lehet nyitni, az udvarra nem szívesen engedjük ki a gyerekeket, illetőleg az unokákat a rengeteg légy miatt - panaszolta Molnár Anna, aki családjával együtt úgy véli, hogy a közelben levő iszaptározóra hordott szennyvíziszap miatt lepték el őket a meleg beálltával a legyek. Utalt arra is, hogy korábban a fekáliaszag keserítette meg életüket, erről akkor több alkalommal beszéltek lapunknak, most pedig itt van az újabb kellemetlenség, ami meggyőződésük szerint a tározóra szállított anyag miatt történik. Hozzátette, a bűzről szóló cikkünk után megszűnt a szag, távolról hallani lehet még a szállítóautók zaját, de sajnos most meg ellepték őket a legyek.

Kellemetlen vendégek , a legyek mindent összemászkálnak Fotó: Penk Tímea

A problémával megkerestük az érintett céget. Kovács Kálmán, a Biomass Kft. ügyvezető igazgatója határozottan cáfolta, hogy a szenny- víziszap-szállításnak, mely az erőművi iszap kiporzás elleni rekultivációja miatt szükséges, bármilyen köze lenne a légyinvázióhoz. Hozzátette, idén az enyhe tél kedvezett a legyek elszaporodásának, elhelyeztek a telep és a lakóházak között légycsapdákat, amiken nem voltak rovarok.

- A legyek élőhelyüktől és táplálékuktól 100-150 méternél messzebbre nem repülnek el, a házak pedig a tározótól egy kilométerre vannak - közölte a cégvezető. Hozzátette, sem a bűz, sem a legyek nincsenek velük összefüggésben, ezt sorozatos, váratlan
népegészségügyi ellenőrzések is igazolják. Egyszer s mindenkorra utánajárnak annak, honnan erednek ezek a problémák, kik és miért keltik a cég rossz hírét?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!