Ajka

2014.06.26. 16:20

Megszüntették az állatkínzást a telepen

Ajka - Az eddigi legnagyobb jótékonysági állatvédő estet rendezték a városban a Bakonyi Állat- és Természetvédő Egyesület szervezésében a közelmúltban.

Kovács Erika

Több mint száz állatvédő, meghívott vendég jelent meg egy ajkai étteremben. Határozott célunk, hogy a szerencsétlen, utcára kitett, gazda nélkül maradt állatok sorsán könnyítsünk, megmentésük után jó körülmények közé kerüljenek, jó ellátást kapjanak. Oltva, chippel adjuk örökbe őket. A mostanihoz hasonló rendezvények nagy segítséget jelentenek életkörülményeik további javításában mondta esti megnyitójában Németh Nóra elnök, akinek nevéhez két évvel ezelőtt országos hírű esemény kapcsolódott. Ajkai állatvédők az ő vezetésével vették észre, hogy a gyepmesteri telepen 2012 karácsonyán borzalmas állatkínzás történt, amelybe egy németjuhász kutya belepusztult. Azzal, hogy felfedezték a szörnyű körülményeket, sok kutya életét sikerült megmenteniük. Az ügy nagy port kavart, az önkormányzat azzal a személlyel, aki korábban ott dolgozott, felmondta a szerződést. Nóráék kézbe vehették a telepet, azóta több száz kutyát mentettek meg és helyeztek el gazdákhoz. Ismert fajtavédő tevékenységük is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!