Ajka

2013.12.16. 18:21

Optimista Ajka jövőjét illetően

Ajka – Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő volt a vendége a Konzervatív klubnak a közelmúltban.

Penk Tímea

A képviselő tájékoztatta a jelenlévőket, hogy átalakultak a választási körzetek, ezért Tapolcán kívül Ajkán és Sümegen is ő lett a Fidesz– KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. Bemutatkozásában elhangzott, hogy Kiskőrösről származik, kertészmérnöki diplomával rendelkezik, három gyermeke van. 1998 óta országgyűlési képviselő, idegenforgalmi és területfejlesztési bizottságokban tevékenykedett.

Lasztovicza Jenő úgy látja, hogy a megyei közgyűlés munkája gyorsabb és hatékonyabb lett azáltal, hogy csökkentették a képviselők számát. Ugyanezt reméli attól, hogy a parlamenti képviselők száma is közel a felére csökken. A helyi lakosság számára az egyik legfontosabb kérdés a 8-as út fejlesztése, ami nemcsak Ajkának előnyös, hanem az ország szempontjából is nagy jelentősége van mind turisztikai, mind nemzetközi kereskedelmi szempontból.

A beszélgetésen szó esett a Mal Zrt.-ről, miután állami védelem alá került, csökkent a bezárás esélye. Felmerült a médiaegyensúly megteremtésének igénye, mondván, jó, ha van egy önkormányzattól független újság és tévé, mint például Sümegen. Lasztovicza optimista Ajka jövőjét illetően, és miután egymás után háromszor sikerült nyernie már az első fordulóban, úgy érzi, jó eséllyel indul a 2014-es választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!