Ajka

2015.07.16. 16:26

Örömzene eresz alól - Eredményes bemutatkozás az erdélyi testvérvárosban

Ajka, Székelykeresztúr – Elverte a zápor a 34. Nemzetközi Fúvóstalálkozó utolsó napját, amelyen az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és Mazsorettcsoport is részt vett a testvérváros meghívására.

Szántó Renáta

A jó hangulatot az időjárás sem tudta elrontani, a zenészek rögtönzött, közös koncerttel szálltak szembe a viharral s teremtettek igazi fesztiválhangulatot a házak eresze alatt. A háromnapos rendezvényt a 120 éves Polgár Fúvószenekar 1895 és a helyi polgármesteri hivatal szervezte. A fesztivál a régi kultúrháznál indult a vendégzenekarok fogadásával. Este az ajkaiak már az új kultúrházban koncerteztek. Másnap a zentai fúvósok játékát élvezhették a zenekedvelők a téren.

A zárónapon zeneszóval és a mazsorettcsoportok látványos műsorával vonultak fel a formációk a város főterén. Ezt követően Sóskútra vitték a muzsikusokat, ahol egy erdei színpadon lélegzetelállító környezetben folytatódott a prog-ram. A Szamosmenti indulót mutatták be a zenekarok együtt, melyet az ajkai fúvósok karnagya, Szücs Krisztián vezényelt. A darab után köszöntő kívánt mondani Raffai Emil, a testvérváros polgármestere. Néhány gondolat után azonban leszakadt az ég, a domboldalról alázúduló eső pedig elöntötte a színpadot. Ez a 34. Nemzetközi Fúvóstalálkozó nem hivatalos végét jelentette, ugyanis ekkor kezdődött az örömzene az esőben.

A székelykeresztúri nemzetközi fúvóstalálkozón az ajkai bányász fúvószenekar és mazsorettcsoport is részt vett
Fotó: Angermayer Tamásné

A megrövidített program ellenére a részvevők kifejezetten jól érezték magukat a fesztiválon.

Néhány ajkai fiatalnak ez az út volt az első külföldi kirándulás, így számukra még különlegesebb élményt jelentett a hétvége – tájékoztatta a Naplót Szücs Krisztián karnagy, aki azt is kiemelte, hogy a fesztivál a vidámság mellett a kapcsolatépítésről és a tudás fejlesztéséről is szólt, kirándulásokkal és a környék megismerésével egybekötve. A megye Prima Primissima közönségdíjas fúvósai Erdélyben is sikert arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!