Ajka

2015.12.16. 20:19

Pallagi Attila Star Wars-rajongó, de nem fanatikus

Ajka - A Star Wars a közösségi oldalon is a barátom - mondta Pallagi Attila, aki már óvodás korában megkedvelte a filmet.

Penk Tímea

A harminchat éves fiatalember az első Star Wars megjelenése után két évvel született, a Jedi visszatér című epizódot óvodás korában látta, majd 1985 karácsonyán a Csillagok háborúját. Csak később, a kilencvenes években ismerte meg a Birodalom visszavág című filmet. Attilának több Jedi-figurás játéka volt, de rajongása nem alakult fanatizmussá.

– A sci-fi filmeket nem kifejezetten kedvelem, de a Star Wars más, az nem egy átlagos történet. Abban minden együtt van: a kaland mellett romantika, a kiemelkedő technika mellett szerelmi szál és vallási vonal is felfedezhető – fogalmazott Pallagi Attila. Hozzátette, hogy a filmek mellé most kiváló marketinget is felépítettek.

Fotó: Penk Tímea

– Amikor a kétezres években elkészültek az új részek, Angliában éltem. Akkor nem volt akkora felhajtás, mint most. A film csütörtök éjszakai bemutatóját nagyon várom a barátaimmal együtt, de fanklubot nem alapítottunk. Gyűjtő sem vagyok, bár Star Wars-pólóm van, és a kislányom is kapott egy rugdalózót – mondta Attila. Úgy látja, hogy az új film történetét nagy titok veszi körül. Mivel 1984 óta vár a folytatásra, fontos számára, hogy az elsők között nézhesse meg a filmet, és ne mások beszámolói alapján ismerje meg.

– Semmit nem nézek magyarul, hiszen minden eredetiben az igazi. Más a kultúra, nem jönnek át a poénok a szinkronizált filmeken – hangsúlyozta Pallagi Attila angoltanár, aki a Molnár Gábor Műhely Alapítvány nemzetközi projektmenedzsere, sérült fiatalok munkaszervezésével foglalkozik, valamint a Hangadók zenekar vezetője és gitárosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!