Ajka

2014.12.18. 18:54

Polgármesteri összeférhetetlenség Ajkán?

Ajka polgármesterének összeférhetetlenségéről szóló közlemény érkezett szerkesztőségünkbe.

Penk Tímea

Ékes József volt országgyűlési képviselő, aki korábban szintén polgármestere volt a városnak, csütörtökön sajtóközleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy Schwartz Béla jelenlegi polgármester elmulasztotta megszüntetni összeférhetetlenségét. Az önkormányzatokról szóló törvény szerint a polgármester más munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat, nem lehet gazdasági társaság személyesen közreműködő tagja. Schwartz Béla azonban a Bakonykarszt Zrt. és az AVAR Ajka Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának tagja, amelyeket nem szüntetett meg a választást követő 30 napon belül – állítja a sajtóközlemény.

A polgármester kérdésünkre úgy reagált, hogy „Ki az az Ékes József?” – ezt kérte szó szerint idézni, valamint hozzáfűzte, hogy bizonyítsa be az állítását. Az ajkai polgármester egyebet hozzáfűzni nem kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!