Ajka

2016.05.02. 13:16

Retróhangulatban a tavasz ünnepén

Ajka - Anyák napja, a tavasz és munka ünnepe, a családoknak fontos egyházi esemény, a bérmálás is erre a - kicsit esőre hajló - vasárnapra esett, így azután a megszokottól eltérően lassabban gyülekeztek az ajkaiak az Agórán.

Civil Tudósítónktól

A szakavatott legények - igaz, nem hajnalban, ahogy lányos házaknál illik - pillanatok alatt helyére rakták a felcicomázott májusfát.

Áll már a májusfa a lányok, asszonyok tiszteletére a tavasz ünnepén

Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és mazsorettcsoportja, valamint az Ajka Kristály SE aerobik sportcsoportja adott ízelítőt tudásukból. Pék Attila önkormányzati képviselő mondott rövid beszédet, melyben a májusfa-állítás hagyományairól szólt, s köszöntötte az édesanyákat, kellemes ünneplést és jó szórakozást kívánt az ünneplőknek.

Kerékpárosok népes tábora színesítette a felvonulást

Lenyűgöző, felemelő látvány, élmény volt, ahogy rendőri biztosítás mellett a biciklisták színes áradata befordult s elsuhant a Petőfi útról a Kossuth utcába. Azután fúvósok zenéjére táncolva, ismerősöknek integetve igazi retróhangulatban megindultak a felvonulók a programok színhelyére, a városi Sportcentrum udvarára.

A bányász fúvósok pattogó indulójára ébredt a város

Sajnos a délutáni időjárás már nem kedvezett az énekes, táncos kulturális eseményekben bővelkedő szabadtéri programoknak. Ennek ellenére fogyott a virsli, a sör, a legkitartóbbak pedig kellemesen érezhették magukat az ajkai majálison.

Kép és szöveg: Sipos Ottó Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!