Ajka

2014.03.13. 12:20

Segítség az otthonnak

Ajka - A Segítséggel Könnyebb Alapítvány Családok Átmeneti Otthona személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményként a fedél nélkül maradt családoknak nyújt átmeneti gondozást.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézmény arra törekszik, hogy lakói továbbra is családi kötelékben maradva készülhessenek fel az önálló életre, illeszkedhessenek be a társadalomba, annak hasznos tagjává váljanak. Az otthon 80 főnek biztosít lakhatást. Az intézménynek tavaly támogatással sikerült elindítania egy fejlesztési programsorozatot, amely minden korosztályt érint. Augusztustól a TANDEM Fejlesztési Alap támogatásával kezdődött el az Együtt- Egymásért projekt, amely egy éven át biztosít programokat. A támogatásnak köszönhetően 16 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek vesz részt pszichológiai, logopédiai és részkészségfejlesztő, valamint önismereti és szocializációt segítő foglalkozásokon, kreatív kézműves tevékenységeken. Ezzel párhuzamosan 12 felnőtt munkaerő piaci képzése ugyancsak megkezdődött. A programba bekerült munkanélküli szülőknek így a jövőben nem okoz gondot egy önéletrajz írása, az állásinterjún való megfelelő megjelenés, a kulturált kommunikáció. Elhelyezkedési esélyük nő, személyiségükben is pozitív változások indulhatnak el. A rendszeres fejlesztő foglalkozások mellett a lakók részt vehetnek a különféle kirándulásokon, ismeretterjesztő előadásokon, sportos programokon, mozi délutánokon, valamint múzeum- és könyvtárlátogatásokon. A projektben a családok olyan tanulási-képzési folyamatba kapcsolódnak be, amelyben átfogó, a mindennapi életben jól hasznosítható ismereteket kapnak, így képesek lesznek olyan kapcsolatokat és támogató rendszereket kialakítani, hogy az segítse őket a társadalmi reintegrálódásban és csökkentse a szegregációjukat.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!