Ajka

2014.05.02. 08:45

Tavaszünnep az ajkai Agorán

Ajka - Az előre beharangozott, zivatarokkal tarkított időjárási előrejelzéstől eltérően derült, verőfényes napra ébredt a város, hogy megünnepelje május elsejét.

Sipos Ottó Tibor

A munka ünnepén, az Agorán ajkai lányok, asszonyok díszítették fel, színes szalagokkal cicomázták a város májusfáját, a legények pedig megmarkolták, s erejüket nem kímélve, pillanatok alatt helyére billentették. Szólt a zene, nép- és mazsorett táncosok járták a táncot a betonon. Sarkantyúk koppantak, perdültek-fordultak a lányok, libbentek a szoknyák, pukkantak a lufik, szálltak a magasba, igazi majális hangulat uralta a teret.  A műsorszámok végén, mint ahogy régen is az ipari városokban szokás volt, sorokba rendeződtek az ünnepelők, és zeneszóra, szirénázó tűzoltóautók hangjára megindult a tömeg a Kossuth, Petőfi, Sport utcákon át a Bányász  Sporttelepre, ahol egész napos szórakoztató műsor várta a kikapcsolódni vágyókat.

Lányok, asszonyok színes szalagokkal ruházták fel a város májusfáját (Fotó: Sipos Ottó Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!