Ajka

2015.05.25. 07:04

Telt házas filmdélután

Ajka – Már két, telt házas filmvetítésen túl vannak azok a gyepesi érdeklődők, akik elfogadták Törökné Marika meghívását, aki hagyományteremtő szándékkal indított filmklubot a művelődési házban.

Civil Tudósítónktól

Évente négy találkát tervez Marika a filmek szerelmeseinek, s elsősorban olyan témákban gondolkodik, amik érdeklődésre tarthatnak számot a falu lakóinak körében: a már levetített Polányi passió és a Brenner János vértanú papról készült dokumentumfilm komoly számú érdeklődőt csábított a szeánszra, sőt, volt, aki még unokáját is elhozta, mondván: ha már élőben nem láthatta a passiót, filmen hadd kövesse, élje át a csodát. Az elsősorban a nyugdíjas korosztálynak kitalált legújabb program pozitív visszhangot kapott, aki ott volt, élményekkel telve tért haza, s a második alkalomra például szomszédját, barátnéját is magával hozta. Az egyre gyarapodó nézőközönség legközelebb ősszel kap újabb „filmbombát”, ugyanis a tavasz s a nyár beköszöntével egyre sokasodnak a kerti munkálatok, s a föld hívó szava erősebb (az időjárást és a friss gyümölcsre, zöldségre szomjazó családtagokat is beleértve) a filmkockáknál is. De a szervező eddigi, kis faluja közösségéért tett fáradozásait ismerve, minden bizonnyal hallunk még telt házas filmdélutánról – tán még filmmaratonról is.

 

Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!