Ajka

2012.02.07. 08:59

Télűző farsangi ünnep zenével, táncokkal és disznóvágással

Kiscsősz - A rossz idő ellenére is megtartották a hagyományos télűző farsangi ünnepet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

Győrffy Árpád

A program  idén is disznóvágással kezdődött, disznótorral és táncházzal zárult, ahogy egy évvel ezelőtt is. Miközben a disznó feldolgozása zajlott, mintegy 80 néptáncos gyereknek, fiatalnak mátyusföldi táncokat tanított két felvidéki oktató, Richtarcsík Mihály és Furik Rita. 


 
A múzeum elől nem sokkal este hat előtt indult a télűző felvonulás a falu kocsmájához. A mínusz tíz Celsius-fok alatti hideg és az erős szél ellenére is végig énekelték-zenélték az utat. A rossz szellemeket űző kiszebáb égetése a nagy szél miatt most elmaradt, de sánta Rozsi tréfás esküvőjét így is megtartották. A program táncházzal és bállal folytatódott. Muszka György és felesége, Ilona mérai, kalotaszegi táncokat tanított, a zenét a Zagyva banda és Koncz Gergő prímás szolgáltatta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!