Ajka

2013.11.03. 14:30

Templomtakarítás

Ajka - Társadalmi összefogással feltakarították az ajkai Jézus Szíve templomot. Dr. Vida István a Magyar Imre Kórház főépítésze az egyházközség világi elnökként szervezi a közösségi munkákat.

Dr. Vida István a Napló kérdésre elmondta, hogy a takarítást minden évben megszervezik; a munkában nemcsak az egyházközségi képviselőtestület vesz részt, hanem rokonok, ismerősök is eljönnek. Bakos Frigyes plébános kihirdette az időpontot, a felhívást a legnagyobb közösségi hírportálon is közzétették, így bárki jöhetett segíteni.

Dr. Vida István 

Először a férfiak felállványozták a templom belsejét, és minden felületet, nyakat, boltívet, peremet ipari porszívóval letakarítottak, fentről lefelé, aztán a nők finomtakarítása következett. Minden szőnyeget és a padokban lévő párnákat kitisztítottak. Az esztétikai és higiéniai takarításnak az évek alatt kialakult a gyakorlata, így már délutánra végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!