Ajka

2017.06.07. 11:48

Természetkedvelő nyugdíjasok

Gyümölcsöző kapcsolatot alakítottak ki természetjáró nyugdíjasklubok, gazdagítva egymás programjait.

Napló információ

Az ajkai Bánkis Természetjárók Nyugdíjas Klubja a tótvázsonyi Őszirózsa Nyugdíjas Klubot látta vendégül nemrégiben. Az ajkaiak is többször ellátogattak Savanyó Jóska tótvázsonyi kopjafájához.

Huff Lajosné bánkis klubvezető köszöntötte a vendégeket, majd Csuba Erzsébet bemutatta a Jézus Szíve templomot, ahol a vendégek egy szép énekkel hálálták meg a kedves fogadtatást. A művelődési házban Heffler László helytörténeti kutató és túravezető a város történetét ismertette, Bábics Valéria igazgató az intézményt és annak működését mutatta be. A vendégek dalcsokrát Varga Istvánné prózamondó követte, majd Brotschul Istvánné Káldi Géza természetjáró költeményét szavalta el. A település történeti emlékei közé Angermayer Judit muzeológus kalauzolta a közel hetven tagú társaságot. A városi sétát a Hild park Bányászok szobornál kezdték a vendégek, meglátogatták Fekete István lakóházának a helyén felállított emlékművet és a Csónakázó-tó környékét. A parkerdei őslény- és kőzettárban Dukán József geológus tartott előadást, a Bányászati Múzeumban Czingler Sándor, az Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség alelnöke, az ajkai bánya volt robbantó mestere kalauzolta a vendégeket.

A természetjárók Kolontáron folytatják útjukat, megemlékezve a vörösiszap-katasztrófa áldozatairól.

Fotó: Bánkis természetjárók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!