Ajka

2017.06.04. 11:49

Természetvédő informatikusok

AJKA Második helyezést értek el a bródysok a Kozma Lászlóról elnevezett XV. Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny országos döntőjében.

Napló-információ

Pákozdi Lili, Szabó Flóra és Székesi Réka 9.g osztályos tanulókat Jákliné Tilhof Ágnes készítette fel a versenyre, amelyet az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete hirdetett. A versenyen projekt jellegű feladatokat kértek megoldani. Állatokról szóló közmondásokból füzetet szerkesztettek, a rajzokat is a maguk készítették. Védett állatokról prezentációt, a magyar kikericsről infografikát és bemutatkozó filmet alkottak. Saját készítésű madáretetőket helyeztek el, megfigyelési naplót állítottak össze, melyből a madarak jellemzői mellett nem hiányozhattak a QR kódok sem.

Fotó: Bródy gimnázium

Memóriajáték, excel táblázatot színesítette a feladatokat. A döntő szintén a környezetvédelem és az újrahasznosítás köré épült. A diákok élvezték a versenyt, amelyen már tavaly is elindultak, de akkor nem jutottak el a döntőig. Most viszont tanáruk támogatásával a dobogó második fokára jutottak.

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!