Ajka

2014.01.30. 10:30

Tűzifával segítettek

Nyirád - A település 48 családnak segített egy-egy köbméter tűzifával a hét elején.

Tóth B. Zsuzsa

A Belügyminisztériumtól 731 ezer forintot kapott Nyirád erre a célra, a vissza nem térítendő támogatásból 48 köbméter kemény, lombos tűzifát vásároltak a családoknak – tudtuk meg Sarkadi-Nagy András polgármestertől.

Turi János, az önkormányzat munkatársa íratja alá az átvételi elismervényt Jován Annamáriával. Cifrák Tibor és Szabó Károly közfoglalkoztatottak segítenek a fa lerakásában (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

-  A megvásárolt fa árához köbméterenként 2540 forintot tett az önkormányzat, valamint fizette az erdőből a házhoz szállítás költségeit. Támogatta az ügyünket az egyik szállító cég, amely vállalta, hogy piaci ár alatt szállítja be a tűzifát. A 48 család mindegyike egy köbméter fát kapott, amelynek értéke több mint 20 000 forint. A tűzifa-támogatásban a Belügyminisztérium iránymutatása alapján az aktív korúak ellátásában, az időskorúak járadékában és a lakásfenntartási támogatásban részesülők részesültek. A minisztérium pályázata jó lehetőség az önkormányzatoknak, hogy kevés önkormányzati pénz fejében a családok komoly értékhez jussanak. A tűzifa juttatás nem kérelemre, hanem a hivatalból történt. A Szociális Bizottság elnöke, a Szociális Segítő Központ vezetője velem döntött arról, hogy az anyagi jövedelmek alapján mely családoknak segítsünk – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!