Ajka

2012.11.06. 09:28

Újabb kerékpárút készül Ajkán

Ajka - Közel 95 milliós pályázati támogatással készülhet el a városközpontot a tósokberéndi városrésszel összekötő kerékpárút.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót kedden Schwartz Béla polgármester és a városrész önkormányzati képviselője, Dorner László. Mint elhangzott, a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség segíti a „Bringázz biztonsággal!” című pályázat megvalósulását. Annak keretében a Tósokberénd városrész és az Ajka-városközpont közötti kerékpárútszakasz készülhet el.

- A  városrész kerékpáros összekötése a városközponttal már régóta jogos igénye a tósokiaknak. A projekt keretében a jelzőlámpás csomóponttól a Liliom utcáig tervezett szakasz készülhet el. A Szabadság tér, Petőfi utca, Szent István út mellett épülő 1700 méteres szakaszt részben elválasztott gyalog- és kerékpárútként, részben önálló kerékpárútként tervezték meg. A projekt keretében a Szabadság téri katolikus templom mellett és a Petőfi utcában az üzletsor előtti területen kerékpártárolókat helyezünk ki. A városi középiskolák területén, így az Ajkai Szakképző Iskolában és a Bródy Imre Gimnáziumban a jelenleg igen rossz állapotú elavult kerékpártárolók mellé két 10 férőhelyes fedett kerékpártároló készül. Az általános iskolások részére a BringaSuli - Környezettudatossági elméleti és gyakorlati közlekedésbiztonsági oktatást valósítjuk meg – mondta a polgármester és a képviselő.

Kiderült továbbá, hogy a fejlesztés keretében egységes kerékpárút-hálózati elem jöhet létre, mely révén a Bakonygyepes, Ajkarendek, Padragkút városrész után Tósokberénd városrész is a városközponton keresztül egységes kerékpárúton lesz megközelíthető. A kivitelezés várhatóan a jövő év első felében indul és a második félévben befejeződik. A városvezetés célja, hogy a továbbiakban is fejlessze és bővítse kerékpárút-hálózatát. A beruházás révén a 2010-re elkészült közel 11,3 kilométer hosszú kerékpárút további 1,7 kilométerrel bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!