Tiszteletük jeléül

2018.02.12. 12:29

Ünnepi műsorral emlékeztek a Borsos iskola névadójára

Az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolában már hagyomány, hogy az iskola névadójára rajzpályázattal és ünnepi műsorral emlékeznek meg a diákok pedagógusaikkal együtt. Az idei emlékünnepen a zene és a képzőművészet találkozott térben és időben.

Borsos Renáta

Ünnepi műsorral emlékeztek meg az iskola névadójáról, Borsos Miklósról Fotó: Györkös József

Az iskola közössége Borsos Miklós halálának évfordulójára énekkel, furulyaszóval és az aulában rendezett rajzkiállítással fejezte ki tiszteletét a névadójuk művészi nagysága előtt. Az ünnepi megemlékezésen az intézmény igazgatója, Ódor Erzsébet felidézte a művész alakját és pályafutását, valamint kihangsúlyozta az alkotónak a városhoz fűződő baráti viszonyát. Beszédében kifejtette, hogy a posthumus díszpolgári címet is kapott művész nevét, az iskola 2007. július 1-jén vette fel.

Ünnepi műsorral emlékeztek meg az iskola névadójáról, Borsos Miklósról Fotó: Györkös József

A szobrászművésznek több köztéri alkotása is megtalálható a városban. Idén a diákok évfolyamonként eltérő témákban készülhettek az emlékműsorhoz köthető rajzpályázatra. A legszebbnek ítélt rajzokat a megemlékezésen állították ki, ahol Horváth Réka, az intézmény rajztanára szólt az elkészült pályamunkákról. Megjegyezte, hogy szép alkotások születtek, és külön kiemelete, hogy ne csüggedjenek azok sem, akik nem értek el helyezést, mert a művészet nem a versenyről, hanem az önkifejezésről szól. Az összművészeti műsor az iskola kórus előadásával zárult. Grőberné Adorján Renáta vezetésével, a Valahol Európában című musicalből, „A zene az kell” című dalt adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!