Ajka

2015.03.25. 18:04

Varga Mihály: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése

Ajka – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tartott sajtótájékoztatót Gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés Veszprém megyében címmel, majd lakossági fórumra hívták az embereket.

Penk Tímea

Jó pályán vagyunk, a magyar gazdaság egyre biztonságosabban és stabilabban tud működni, rövidesen újabb európai uniós források nyílnak meg – mondta Varga Mihály, aki szívesen érkezett Ajkára, hiszen fontosak a lakossági fórumok és a visszajelzések. A miniszter arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2010-ben a kormány két fő célt fogalmazott meg, az egyik az adósságcsapda megszüntetése, a másik a foglalkoztatás növelése volt. A programok sikeresnek bizonyultak, ezáltal csökkent az ország sebezhetősége. Jelentős mértékben csökkent az államadósság, és tovább folytatják a devizahitel kivezetését. Az intézkedés eredményeként átlagosan negyedével csökkenhetnek a törlesztőrészletek - nyomatékosította Varga Mihály.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje az ajkai fórumon
Fotó: Balogh Ákos

A nemzetgazdasági miniszter a kormány másik fő feladataként  a munkahelyteremtést említette. Vaga Mihály elmondta, hogy a gazdaságpolitikának sok elemét kellett megváltoztatni ahhoz, hogy csökkenjen a munkanélküliség. Továbbra is az egyik fő cél, hogy a jelenlegi 7,4 százalékos munkanélküliségi arány tovább csökkenjen, és aki dolgozni akar, az találjon munkát. Az adórendszer átalakítása mellett fontos a szakképzési rendszer módosítása. A gazdasági minisztérium a Kereskedelmi és Iparkamarával  olyan lehetőségek kiépítésén dolgozik, amely a hatékonyabb elhelyezkedést szolgálja. Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint 45 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre. Ebből minél többet szeretne Tapolca-Sümeg-Ajka térségébe hozni Fenyvesi Zoltán – emelte ki a programjának egyik fő pontjaként.

Hangsúlyozta, hogy a  kormány munkahelyteremtő céljainak ebben a térségben is szeretne érvényt szerezni. A korábbi képviselők, Ékes József és Lasztovicza Jenő több beruházást ide telepített, ezt a jelölt folytatni kívánja. Az egyik szívügye az egészségügyi ellátás fejlesztése, ezért folyamatosan konzultál az itt élő emberekkel, gondjaikat és elképzeléseiket továbbítja a miniszternek. Fenyvesi Zoltán arra biztatta a hallgatóságot, hogy bízzanak benne és keressék meg problémáikkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!