Ajka

2014.01.06. 18:16

Védjük meg magunkat!

Ajka – Bűnmegelőzésről tartott előadást a közelmúltban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársa Csehbányán.

Penk Tímea

Orsós Károly őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa számos példán keresztül érzékeltette a trükkös tolvajok megnyilvánulásait. Elmagyarázta az időseknek, ne álljanak szóba idegenekkel, tartsák zárva a lakásukat, ne nyissanak ajtót ismeretleneknek, ugyanis egy ártatlannak tűnő aprópénzváltás vagy útbaigazítás mögött is állhat lopási szándék. Azt javasolta a fiataloknak, állapodjanak meg szüleikkel, nagyszüleikkel, hogy váratlanul soha nem kérnek tőlük pénzt, és idegent sem küldenek hozzájuk pénzért! Tehát, aki ilyen indokkal csönget be hozzájuk, az hazudik.

A csehbányai program zárásaként Simon László rendőr őrmester, az Ajkai Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója a fiatalokat érintő jogsértésekről beszélt. Kiemelte a közösségi oldalakon zajló visszaéléseket, amelyek megelőzhetők, ha gondoskodunk a megfelelő adatvédelmi beállításokról, illetve, ha nem töltünk fel olyan képeket, amelyekből később kellemetlenségünk származhat, és ha csak olyan ismerőst veszünk fel a partnerlistánkra, akit tényleg ismerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!