Ajka

2015.12.07. 08:34

Vonatozás a Mikulással

Ajka – Mikulás-vonaton utaztak a gyerekek december ötödikén.

Tisler Anna

A Civil Szervezetek Szövetsége második éven ajándékozta meg a városban élőket az élménnyel. A vonatozás és a kézműves alkotóprogramok több mint 200 családot kicsalogattak a város szélén levő Civil Házba. Az udvarra belépőket Mikulás és krampusz fogadta. A vonatra a kicsik felnőtt kísérőikkel ülhettek fel, majd fél órán keresztül élvezhették az utazást a város utcáin.

A Civil Ház termeiben közben vendéglátás és program várt mindenkit. A kézimunkázók és a foltvarrók kézműves foglalkozást tartottak, amelyen számos karácsonyfadíszt, lakásdíszt készíthettek a gyerekek és felnőttek. Az Üveges Nyugdíjasklub és a Diabéteszklub tagjai a vendéglátást vállalták. Zsíros kenyérrel, kaláccsal, almával és teával kínáltak mindenkit. Szaloncukor is jutott bőven mindenkinek.

A Civil Házban a program délig tartott, a vonat azt követően a Csikó-dombra ment, ahonnan a csikó-dombi, a bódéi és a csingeri gyerekeket vitte fel egészen a parkerdőig. A programot Gerencsér Hilda, a városrész önkormányzati képviselője szervezte. A csingeri közösségi háznál a Csingervölgyért Egyesület tagjai kaláccsal és teával vendégelték meg a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!