Állásbörze rovat

2017.09.05. 09:51

A PAYER Industries Hungary Kft. – 25 éve Ajka meghatározó munkáltatója

A PAYER Industries Kft. elődje, a PAYER Kvattro 1992-ben nyitotta meg kapuit Ajkán, a volt Videoton telephelyén. 1998-ban az ausztriai székhelyű PAYER csoport vásárolta meg a vállalatot, ekkor változott a neve PAYER Industries Hungary Kft-re.

A PAYER Csoport európai piacvezető az elektromos szépségápolási termékek gyártása terén, székhelye Graz közelében (St. Bartholomä –ban) található.

A PAYER Industries Hungary Kft. fő profilja kezdetben a szerszámtervezés és – gyártás, illetve műanyag alkatrészek fröccsöntése volt. Az évek során kiépített magas színvonalú infrastruktúra és kompetencia alkalmassá tette a vállalatot komplex projektek lebonyolítására: a termék tervezésétől, fejlesztésén, szerszámgyártáson, fröccsöntésen át a leszerelt és csomagolt késztermékek kiszállításáig. 1998-tól megkezdődött a komplett elektromos szépségápolási termékek – női-, férfiborotvák, haj- és szakállvágók, orrszőrvágók, epilátorok és fogkefék – gyártása, első sorban a Philips számára.

A szépségápolási termékek által megszerzett kompetenciákat további iparágakban tudtuk hasznosítani. Az évek során gyártottunk Tyrolia síkötéseket, Trodat bélyegzőket, különböző kábeleket és műanyag alkatrészeket a legkülönbözőbb iparágak számára, és 2005-ben elindítotottuk az első projektet a másik legjelentősebb vevőnkkel, a Kärcherrel.

2006-tól kezdődően a lakkozott műanyagalkatrészek gyártását is házon belül végezzük.

2006-ra szükségessé vált a gyártóterület bővítése, az Ipari Parkban található telek megvásárlása után 2007-ben felépült a 11.000 m2 alapterületű új gyár. A bővíthető, klimatizált épületben az ideális anyagáramlás, a folyamatfelügyelet és a korszerű munkakörülmények egyaránt biztosítottak.

Az országosan elismert szerszámüzemben 2012-ben kapacitásbővítést hajtottunk végre, ennek eredményeként még nagyobb arányban tudunk a saját szerszámigényen felül jelentkező, külső vevői megrendeléseket is vállalni.

A fröccsüzemben 45 – főleg Engel márkájú – fröccsöntő gép található, 35-től 500t záróerőig, köztük két komponensű alkatrészek gyártására alkalmas, és 2013 óta egy nagy precizitást biztosító elektromos gép is. 2017 / 2018-as évben induló projektek szükségessé tették a kétkomponensű kapacitás bővítését 400t záróerőig.

A 2009 óta Ajkán működő fémmegmunkáló részlegen első sorban különféle vágóelemek és alkatrészeik gyártása folyik, részben automatizált berendezéseken.

A szerelőüzemben a kézi szerelési és csomagolási műveleteken kívül forrasztó, ultrahangos hegesztő, melegelnyomó, lézergravírozó munkaállomások is működnek. Évente átlag 1-2 millió késztermék kerül ki az üzemből, és indul útjára világszerte.

2013 decemberében megszereztük az ISO TS 16949 tanúsítványt, mely lehetővé tette, hogy a PAYER autóipari beszállítóvá váljon a piacon. 2016 februártól az ISO 13485 tanúsítvány megszerzése után jogosultakká váltunk orvosi műszeripari termékek gyártására is.

2016-ban indítottuk el az első félautomata gyártószalagot, melyet 2017-ben több, különböző mértékig automatizált gyártósor fog követni. A 2017-es év második felétől kezdve több termék átkerül projektfázisból szériagyártásba, mely új kihívásokat állít a szervezet elé.

A megnövekedett megrendelés állományunknak köszönhetően ez évben már több, mint 40 új kolléga csatlakozott vállalatunkhoz, és a létszámunk növekedése továbbra is folytatódik az év hátra lévő részében.

Bízok benne, hogy a III. Napló ÁLLÁSBÖRZE alkalmával sok jövőbeni kolléga ismerkedik meg cégünkkel és választ bennünket új munkahelyének.

Máthé Csaba

Payer Industries Hungary Kft.

ügyvezető igazgató

Legyél részese a Payer jövőjének, dolgozz velünk!

Az alábbi munkakörökbe keresünk új munkatársakat:

Folyamatmérnök

Szerelőüzemi operátor

Minőségbiztosítási mérnök

Műanyagfröccsöntő üzemi operátor

Mérnökségi csoportvezető

Raktáros

Festőüzemi részlegvezető

Anyagmozgató

Műanyagfröccsöntő mérnök

Minőségellenőr

Ha többet szeretnél megtudni a fenti munkakörökről, látogasd meg kiállító helyünket a III. Napló Állásbörzén, vagy keresd munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

Payer Industries Hungary Kft.

Személyügyi osztály

8400 Ajka, Sport utca 27.

Tel.: +36 88 520 097

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!