Sok érdeklődő, színes kínálat

2018.03.28. 17:58

Egymástól is hasznos tapasztalatokat szerezhettek a Napló-állásbörze résztvevői

Két héttel ezelőtt rendezte meg lapunk a IV. Napló-állásbörzét és oktatási fórumot az arénában. Kíváncsiak voltunk rá, hogy ebben a különleges helyzetben, amikor szinte nincs is munkanélküliség a térségben, viszont a vállalatok fejlődéséhez munkaerőre van szükség, milyen tapasztalatokkal távoztak a cégek a börzéről.

Molnár Sándor

A nap során a kiállítóknak volt alkalmuk találkozni a többi cég képviselőivel is, szakmai beszélgetéseket is folytattak, építhették a kapcsolatokat Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tavaly saját erőből oldották meg a személyügyi kérdéseket a Maxon Motor Hungary Kft.-nél, de idén szükségesnek érezték, hogy részt vegyenek az állásbörzén, mert június végéig 62 embert kell felvenniük. Minden forrást és lehetőséget megpróbálnak kihasználni, hogy munkaerőt találjanak a betöltendő helyekre – mondta el Márkus Janet, a vállalat személyügyi vezetője, aki vegyes tapasztalatokat szerzett a börzén. Úgy érzékelte, hogy főleg férfiak keresnek állást, miközben a Maxon esetében inkább hölgyeket várnak betanított munkára – a munka jellege miatt. Bizonytalanságot is érzékelt az érdeklődőkön, sok álláskeresőnél tapasztalta azt, hogy nem tudta pontosan, hogy mit is keres. Ezért felajánlották a jelentkezőknek a próbanap lehetőségét, hogy személyesen, a helyszínen megtapasztalhassák, milyen a felkínált pozíció. – Nyolc-tíz potenciális jelöltet nyertünk az állásbörzén, akiknek egy részével folyamatban van a kapcsolatfelvétel. Ketten megfeleltek a tesztmunkán, és ők jönnek is hozzánk dolgozni áprilistól. Fontosnak tartom azt is, hogy beszélgetni tudtam más vállalatok képviselőivel, iskolákkal, hivatalokkal. Új ismeretséget is kötöttünk, ami a jövőben akár együttműködés alapja is lehet – értékelt a Maxon Motor személyügyi vezetője.

A nap során a kiállítóknak volt alkalmuk találkozni a többi cég képviselőivel is, szakmai beszélgetéseket is folytattak, építhették a kapcsolatokat Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fejérdi Ildikó, a Jost Hungária Bt. HR-menedzsere szerint most kevesebb résztvevő volt az állásbörzén, mint tavaly ősszel és tavasszal, de azért szép számmal voltak érdeklődők, akik konkrét munkalehetőséget kerestek, és előfordultak olyanok is, akiket csak megfogott a standjuk, kiállított alkatrészeik, és ezért érdeklődtek a cég iránt. – Fizikai pozíciókat kínáltunk, és már ott, a helyszínen folytattunk le interjú jellegű beszélgetéseket is. Összesen körülbelül harmincan regisztráltak vagy adtak le önéletrajzot a standunknál, ebből néhányan részt vettek utána állásinterjún és próbamunkán is a gyárunkban, de egyelőre nem tudtunk senkivel munkaszerződést kötni. Túl nagy ilyenkor a kínálat. Az állásbörzére látogatók több céghez is jelentkeznek, és a legkedvezőbb ajánlatot választják a sok lehetőség közül. Így még mi is várunk visszajelzéseket – vélekedett a HR-menedzser. Kiemelte, hogy a nap során alkalmuk volt találkozni a többi veszprémi cég HR-es kollégáival, képviselőivel is, szakmai beszélgetéseket is folytattak, amit nagyon jónak talált, mert ilyenkor közvetlenebb hangulatban és körülmények között lehet építeni a kapcsolatokat. – Élénk volt az érdeklődés egymás standjai, kiállítóeszközei és szóróajándékai iránt is, mindig tanulunk egymástól. Összességében munkáltatói márkánk építésében tartom pozitívnak az állásbörzén való részvételt – fogalmazott Fejérdi Ildikó.

Rendszeres résztvevője az állásbörzéknek a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ is. – Rengeteg álláskereső látogatta meg toborzóstandunkat. Elmondható, hogy a látogatók elsődlegesen a szerződéses katonai szolgálat iránt érdeklődtek. Ugyanakkor nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a tavaly bevezetett, új, területvédelmi tartalékos szolgálati formával kapcsolatban is szerettek volna tájékozódni. Sokuk nem szívesen hagyná el lakóhelyét, így az új, önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer – ami lehetővé teszi, hogy a katona alapvetően a saját megyéjében kapja meg a felkészítést, és ott töltse szolgálati idejét – nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében is. Több jelentkezési lapot már a helyszínen kitöltöttek.

A Jost Hungária Bt. képviselője munkáltatói márkájuk építésében tartja pozitívnak az állásbörzén való részvételt Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szinte minden érdeklődő szerette volna kezébe venni a Gepárd M1 12,7 milliméteres, egylövetű mesterlövészfegyvert, de ez csak keveseknek sikerült: a fegyver ugyanis közel 18 kilogramm súlyú – összegezte a tapasztalatokat Soós Gyula őrnagy, a központ parancsnoka.

Az állásbörzén a Csolnoky Ferenc Kórház is képviseltette magát. A kórház részéről azokat az elhivatott, leendő munkatársakat várták, akik a gyógyításra, ápolásra, gondozásra szoruló betegek ellátását empatikus, szakmai elhivatottsággal, a környezet tisztán tartásával és a háttértevékenységek megfelelő minőségének biztosításával végzik.

- Az érdeklődők között az orvosírnoki állásra volt a legtöbb, főként fiatal jelentkező, míg a szakmunkások közül inkább az idősebb korosztály képviseltette magát. A keresett munkakörök iránt 20-25 fő érdeklődött, és 14 előzetes jelentkezési lapot töltöttek ki. Az érdeklődők között három fő munkatársat találtunk – tájékoztatta lapunkat Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!