Állásbörze rovat

2017.03.17. 15:34

Bemutatkozik a Schweitzer-Shoptec

A Schweitzer cégcsoport üzletberendezések gyártásával és nagykereskedelmével foglalkozik. A cégcsoport 700 munkatársat foglalkoztat, akik legalább 20 országban vannak jelen különböző telephelyeken, irodákban.

A cégcsoport rövid bemutatása

A Schweitzer cégcsoport üzletberendezések gyártásával és nagykereskedelmével foglalkozik. A cégcsoport az olaszországi, dél-tiroli Naturno, vagy német nevén Naturns nevű kisvárosban honos. Itt jellemzően osztrákok élnek, ezért a cégcsoport hivatalos nyelve a német. A cégcsoport 700 munkatársat foglalkoztat, akik legalább 20 országban vannak jelen különböző telephelyeken, irodákban. A teljes árbevétel jóval 200 millió euró feletti.

A cégcsoportnak két üzletága van, az ún. projekt üzlet és a rolloutnak nevezett üzletág.

A projekt üzlet egy-egy nagyáruház teljes berendezését tervezi és szállítja. Ezekről jó benyomást lehet szerezni a www.schweitzerproject.com weboldalon.

A magyarországi tevékenység az ún. rollout üzletágat szolgálja. Ennek lényege nagy hálózattal rendelkező áruházláncok ellátása berendezésekkel. Ezek a berendezési tárgyak többnyire polcrendszerek, ruhafogasok, pultok, asztalok, stb. A kiszállítások a világ minden országába történek. A tevékenység elvileg nagykereskedelem, lényege azonban a logisztika: beszerzés, beszállítás, raktározás, kisebb szerelés, összekészítés, csomagolás, kiszállítás.

A cégcsoport egyik magyarországi leányvállalata a Schweitzer Logistics Kft., amelynek a Pápa melletti Csóton van egy új, 12.000 m2-es logisztikai csarnoka magaspolc rendszerrel, raktármenedzsment rendszerrel, 12 kamionrámpával.

A Schweitzer Logistics Kft-nek van egy  győri irodája is, ahol egyéb adminisztratív tevékenységek végzése folyik, mint könyvelés, vevőszolgálat,  tervezés, kontrolling, HR. A Schweitzer Logistics Kft. éves árbevétele nagyságrendileg 10 milliárd forint.

A cégcsoport másik nagy magyarországi leányvállalata a Shoptec Fémárugyártó Kft., melynek székhelye a Csóton található üzemegység. A Shoptec  több mint 200 munkavállalót foglalkoztat, közel 11.000 m2 gyártóterületen. Modern lézerberendezések, élhajlítók, hegesztőrobotok segítik az egyedi és széria gyártást. Fejlesztési, értékesítési terület Munderkingenben található. A Shoptec  komplex gyártási kompetenciával rendelkező megbízható gyártópartner.

 

 

Nézze meg, kik hirdetnek a III. Napló Állásbörzén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!