száz százalékban magyar cég

2018.03.09. 21:27

A Csatári Plast sikerének egyik titka a piacképes termék

Nagyon fontos, hogy mi magyar cég vagyunk, 100 százalékban magyar tulajdonlással, és az a pénz, amit visszaforgatunk, az ezt az országot gazdagítja - mondja az ügyvezető igazgató.

Molnár Sándor

Vonzerő, ha jó körülmények között lehet dolgozni Fotó : Balogh Ákos/Napló

Csatári László 1987-ben indította akkor még négyfős vállalkozását. Most, 30 év elteltével a cégcsoport közel 200 főt foglalkoztat. A kor szellemének megfelelő átalakulásokat követően különböző üzemeket hoztak létre. A központhoz, a nemesvámosi üzemhez 10 éve csatlakozott a Herendi Majolikagyár, és a cégcsoport felvette a világpiacon jobban csengő Jáger Csoport nevet. A villamos szekrényeket gyártó Csatári Plast Kft. első ízben vesz részt a Napló állásbörzéjén.

Vonzerő, ha jó körülmények között lehet dolgozni Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Azt mondják, hogy jó bornak is kell a cégér. Nem akkor kell elkezdeni munkaerőt felvenni, amikor már ég a ház, hanem amikor jól fut a szekér, és van elegendő munkaerő. A cég évről évre fejlődik, ezért folyamatosan veszünk fel dolgozókat, de szerencsére ez nem egy kényszerpálya – fogalmaz az igazgató, aki elmondja még, hogy kétkezi, betanított munkástól a szerszámgyártás és -fejlesztés területén dolgozó mérnökökig keresnek munkavállalókat. Az országban szinte egyedüli villamostokozat-gyártóként termékeik nagyon jól pozicionáltak a piacon, ezért a termékkör folyamatos fejlesztése szükségszerű dolog. A cégcsoport az éves árbevételének 10 százalékát fejlesztésekre költi.

- Minden pénz, amit visszaforgatunk, gazdagítja a gazdaságot, és megsokszorozódva tér vissza hozzánk. Nagyon fontos, hogy 100 százalékban magyar cég vagyunk. Nem visszük el a pénzt, itt fektetünk be. Ha a munkavállalók jó körülmények között dolgoznak, s van egy piac- és versenyképes termékpaletta, az magáért beszél – hangsúlyozza Csatári László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!