állásbörze

2018.03.11. 20:03

Önéletrajzban előnyt jelent az önkéntesség

Érdemes hangsúlyozni, mitől leszünk mások, mint a többi jelentkező – véli Bogdány Eszter, a Pannon Egyetem emberi erőforrások alapszakának oktatója, akit a sikeres önéletrajzról kérdeztünk.

Leitner Vera

Balról Bogdány Eszter, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa, az emberi erőforrások alapszak oktatója, mellette Vajda Tünde, a GTK kommunikációs vezetője Fotó: Nagy Lajos

– Mindenhol azt halljuk, hogy munkaerőhiány van. Magyarországon az jellemző, hogy ez csak bizonyos szakmákra igaz, más területeken viszont nincs szó erről. Egy jó önéltrajz azonban a piac telítettségétől függetlenül minden szakterület esetén sokat segít – emelte ki Bogdány Eszter, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának (GTK) adjunktusa, az emberi erőforrások alapszak oktatója. – Mikor egy önéletrajz vagy egy motivációs levél megírásának nekiállunk, ne azzal kezdjük, hogy azonnal megnyitjuk a szövegszerkesztőt, hanem először gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk, mi a célunk. Ez sokszor elmarad, pedig jobb, ha előbb letisztázzuk, milyen képességekkel rendelkezünk, mi az, amit ki tudunk hangsúlyozni, s mitől leszünk mások, mint a többi jelentkező.

Gyakran kötik ki a munkáltatók, hogy minimum egy–két éves szakmai tapasztalattal keresnek munkaerőt, s nem ritka, hogy ezt már a pályakezdőktől is elvárják.

– Talán a korábbi állások – akár diákmunkák – nem kapcsolódnak az aktuálisan megpályázni kívánt pozícióhoz, mégis mindig érdemes végiggondolni, hogy a korábbi munkatapasztalatoknak mely elemeit lehet hangsúlyozni, melyek erősítik a pályázó képességeit. Ezekre érdemes a motivációs levélben és az önéletrajzban is kitérni.

Balról Bogdány Eszter, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa, az emberi erőforrások alapszak oktatója, mellette Vajda Tünde, a GTK kommunikációs vezetője Fotó: Nagy Lajos

Bogdány Eszter szerint a HR-es szakmában általában rendkívül rövid idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy önéletrajz alapján hozzák meg a döntést az állásra jelentkezőkről, így már a beadott dokumentum formai megjelenését sem érdemes elhanyagolni.

– Mindenképpen figyelni kell arra – akármilyen típusú önéletrajzot is használ a jelentkező –, hogy azokat a részeket, melyek kifejezetten felkelthetik a munkáltató érdeklődését, formai eszközökkel is kiemelje a pályázó, hogy abban a pár percben, amit a HR-es szakember az önéletrajz megtekintésével tölt, látható legyen, mi volt az az ív, amit a munkavállaló bejárt az elmúlt években.

Bogdány Eszter hozzátette, a munkáltató egyre jobban várja azt, hogy az önkéntesség, valamilyen szabadidőben végzett társadalmi célt szolgáló, felelősséggel járó tevékenység is megjelenjen az önéletrajzokban, ezek szerepe a hazai munkaerőpiacon is fel-értékelődött.

Emellett érdemes tartózkodni a szélsőségektől: előnyösebb, ha a csatolt fotó a pályázót visszafogott színben tünteti fel, ahogy az is, ha az elérhetőségek közt nem ad meg olyan e-mail-címet, mely esetleg komolytalanságról árulkodik. Érdemes meggondolnunk azt is, hogy az online jelenlétet tekintve a munkáltató, aki esetleg beüti egy keresőbe a nevünket, milyen képeket, dokumentumokat talál rólunk az interneten, s gondoskodni kell arról, hogy a nyilvánosságnak szánt anyagok ugyancsak konszolidáltabb összképet mutassanak.

A szakember azt is kiemelte, hogy az önéletrajznak minden esetben egyedinek, a megcélzott munkahelyre szabottnak kell lennie.

– Ugyanazt az életrajzot nem adhatjuk be több helyre, hiszen minden esetben specifikusnak kell lennie legalább a legelején feltüntetett célmeghatározásnak, a képességek kiemelésének és az egyéb pontban összegyűjtött további tevékenységeknek, ismereteknek. Utóbbiak kapcsán minden esetben érdemes kihangsúlyozni a motivációs levélben, hogy ezek révén milyen új képességeket tudott elsajátítani a pályázó.

– Természetesen fontos, hogy az ember két perc alatt belopja magát a másik szívébe, ám nem tudhatjuk, hogy ki fogja megnézni az önéletrajzunkat. A szélsőségektől ezért minden esetben óvnám a jelentkezőket, s az is örökérvényű szabály, hogy igénytelen dokumentumot semmi esetre se adjunk be sehova. Állásinterjú előtt minden esetben érdemes tájékozódni a vállalatról, ahová elmegyünk egy beszélgetésre, de ez már az önéletrajz megírásakor is fontos, hogy tudjuk, milyen felépítésű, milyen elvárásokkal, vállalati kultúrával rendelkező munkahelyről van szó – mondta el érdeklődésünkre Vajda Tünde, a GTK Kommunikációs Központjának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!