Adu a munkavállalóknak

2018.09.14. 10:00

Úgy érezték, jó helyen vannak a Napló-állásbörzén

Folyamatosan, kéthavonta indítják a tanfolyamokat, mert van érdeklődés irántuk. Sokan gondolkodnak munkahelyváltásban, és a targoncavezetői végzettség manapság adunak számít az álláskeresők kezében.

Molnár Sándor

A Schvéder Oktatási Központ ott volt a tavaszi állásbörzén is, és hasznosnak ítélték a jelenlétet. – Az volt a tapasztalatunk, hogy jó helyen vagyunk. Egyrészt az érdeklődők miatt, másrészt a kiállítók többsége jó partnerünk, és velük is érdemes volt találkozni – mondta el Schvéder Mihály ügyvezető igazgató.

Schvéder Mihály elmondta: népszerű a targoncavezetői tanfolyam
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A felnőttképzési intézmény számos tanfolyamot szervez a munkát keresők, vagy éppen váltani akarók részére. Folyamatosan figyelik a piacot, hogy mi az, amire igény mutatkozik. A profiljuk leginkább a gépkezelői tanfolyamokkal kapcsolható össze, e téren nagy hagyományokkal rendelkeznek. A legkeresettebb képzéseik a targoncavezetői, az emelőgép-kezelői és a földmunkagép-kezelői tanfolyamok. – Itt kapcsolódik össze az állásokat meghirdető cégek és a mi történetünk, hiszen ha megnézzük az álláshirdetéseket, akkor az látszik, hogy targoncavezetőket és darukezelőket folyamatosan keresnek, ezt a végzettséget pedig nálunk megszerezhetik – fogalmaz az ügyvezető. Ezekhez a szakmákhoz elegendő az általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság szükséges még és a betöltött 18. életév. A jelentkezők 60 órás tanfolyamon sajátíthatják el például a targoncavezetői ismereteket, amelyből 36 óra a gyakorlás. Csak azt engedik vizsgázni, aki már saját maga és a központ számára is bebizonyította, hogy megfelelően tudja kezelni a targoncát.

A veszprémi székhelyű oktatási központnak Pápán van még bázisa, de készek a tanfolyamokat kihelyezett formában is megtartani, ilyenkor a megrendelő ütemezésében és eszközeivel folyik az oktatás.

Az ügyvezető úgy véli: aki akar, az el is tud helyezkedni manapság, többféle választási lehetősége is van. A cégek pluszjuttatásokkal próbálják magukhoz édesgetni a munkavállalókat, nem úgy, mint pár éve, amikor a munkavállalók összetehették a kezüket, ha valahova felvették őket.

A Schvéder Oktatási Központ tanfolyamkínálatával szeptember 20-án, a Napló-állásbörzén is megismerkedhetnek az érdeklődők a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!