várják a jelentkezőket

2018.03.07. 15:54

Új gyárat épít Csetényben a Balluff

A vállalatnál március elsejétől béremelést vezetnek be és a betöltendő mintegy 60 új pozícióra már az új feltételekkel várják a jelentkezőket.

Molnár Sándor 

Hessz Soma gépbeállító a félkésztermék gyártó gépnél végez finom beállítást Fotó : Pesthy Márton

A Balluff- Elektronika Kft. jó évet zárt 2017-ben. A 970 főt foglalkoztató vállalat növekedése a tervezettnél magasabb volt és termékcsaládoktól függően 10-12 százalékkal többet sikerült legyártaniuk. Örömteli mindez, ugyanakkor nehezítette a helyzetet, hogy nincs a piacon megfelelő számban rendelkezésre álló, beállítható, minőségi munkaerő.

– A tavalyihoz képest rosszabb a helyzet, de külön kell választani a fizikai állományt, akik a termelésben az operatív munkát végzik és a mérnöki állományt. Utóbbi esetében még vannak eszközeink: tanulmányi szerződésekkel, egyetemi kapcsolatokon keresztül, mindig van, akit be tudunk állítani. Viszont a termelésben, a gépek kiszolgálását végzők esetében adódnak nehézségeink – értékeli a munkaerőpiaci helyzetet Ötvös Tamás, a Balluff-Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

Hessz Soma gépbeállító a félkésztermék gyártó gépnél végez finom beállítást Fotó : Pesthy Márton

Jelenleg mintegy 60 főre lenne szükségük, akiket termelésbe állítanának. A vállalat Csetényben épít új gyárat. Szeretnék az ott lakókat helyben foglalkoztatni. A helyi önkormányzattal közösen indult el a beruházás, a tervek már készen vannak, a kivitelező kiválasztása zajlik éppen. Az építkezés március végén-április elején indul el.

– Ez egy jó megoldás arra, hogy a Csetény környékén lakókat foglalkoztassuk, mert onnan most mindenki eljár dolgozni és naponta másfél órát kell buszozniuk. Várunk jelentkezőket Fehérvár, Veszprém, Zirc, Mór térségéből is, ezáltal egy plusz kapacitást tudunk biztosítani a cég részére, amelyet a növekedésre fordíthatunk – vélekedik az ügyvezető.

Rodek Szintia operátor induktív közelítéskapcsolók összeszerelését végzi Fotó: Pesthy Márton

A márciusi állásbörzén most is képviselteti magát a Balluff-Elektronika Kft. Keresnek munkavállalókat Veszprémbe és az épülő csetényi gyárba is. Várják operátorok jelentkezését, de szükség van műszerészekre, technológusokra és mérnökökre is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!