hirdetés

2018.09.15. 05:00

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság: Hivatás, Szolgálat, Karrier

A rendőri szolgálatra elhivatottságot érző, 18. életévüket betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgárokat várunk sorainkba.

Egy sikeres életpálya lépései:

1. Jelentkezési lap kitöltése.

2. Alkalmassági vizsgálat, amely magába foglalja az egészségügyi, pszichológiai, fizikai alkalmassági vizsgálatot, és a pályaalkalmassági beszélgetést.

3. Képzés:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, nappali munkarendben.

Rendészeti szakgimnáziumban, amely érettségire épülő, iskolai rendszerű, nappali tagozatos szakképzés.

Határvadász képzésben, amely hat hónapos, iskolarendszeren kívüli, moduláris képzés.

4. Szolgálat.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára, nappali munkarendre a 18. életévüket betöltött, a felvétel évében a 25. életévüket be nem töltött érettségivel és középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga bizonyítvánnyal, vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek.

A rendészeti szakgimnáziumok államilag elismert, „Rendőr tiszthelyettes” szakképesítést adó, érettségire épülő, iskolai rendszerű, nappali tagozatos szakképzésre várják a jelentkezőket. Magyarországon jelenleg 4 intézménybe nyújtható be jelentkezés: Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium, Körmendi Rendészeti Szakgimnázium, Miskolci Rendészeti Szakgimnázium és Szegedi Rendészeti Szakgimnázium.

A kormány 2016 augusztusában döntött a rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 rendőrrel történő megerősítéséről. A pályázatra a rendőrség Facebook- (www.facebook.com/hatarvadaszkepzes) és Twitter- (www.twittwr.com/police_HU) oldalán, levélben, elektronikus úton, telefonon valamint személyesen a rendőrkapitányságokon, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon is lehet jelentkezni.

Határvadásznak jelentkezhet az a 18. életévét betöltött magyar állampolgár, aki büntetlen előéletű, magyarországi állandó lakhellyel és legalább érettségi vizsgával rendelkezik. A leendő rendőrökre a jelentkezést követően egészségügyi, pszichológiai alkalmassági vizsgálat, illetve fizikai állapotfelmérés vár, továbbá – hozzájárulásukkal – sor kerül kifogástalan életvitelük ellenőrzésére.

A felvett pályázók hat hónapos, iskolarendszeren kívüli moduláris képzésen vesznek részt, amelynek első két hónapjában a rendvédelmi alapfeladatokkal ismerkednek meg, majd az ezt követő időszakban az őr-járőrtársi modult teljesítik. A második modul eredményes teljesítése után komplex szakmai vizsgát tesznek, és őr-járőrtársi részszakképesítést szereznek.

A képzés első két hónapjában a tanulók munkaviszonyban állnak, munkabérük bruttó 180.500.- forint. A második hónap végén – sikeres modulzáró vizsgát követően – 12 hónap próbaidővel a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerülnek őrmesteri rendfokozatba kinevezve bruttó 220300 Ft/hó alapilletménnyel. A feltételek teljesülése esetén jogosultak lesznek nyelvvizsga- éjszakai és készenléti pótlékra, illetve a túlszolgálat megváltására pénzben vagy szabadidőben, továbbá a hivatásos állományt megillető élet- és baleset-biztosítási szolgáltatás díjmentes igénybevételére. A hivatásos állományba vételt követően béren kívüli juttatásként – többek között – évi bruttó 200 ezer forint értékben cafetéria juttatásra, lakhatási támogatásra vagy albérletidíj-hozzájárulásra, indokolt esetben szállóban vagy garzonban történő elhelyezésre, évente ruházati utánpótlási ellátmányra, munkába járással kapcsolatos utazásiköltség-térítésre, egészségügyi ellátásra, kedvezményes utazási és mobiltarifa igénybevételére nyílik lehetőségük.

Az informatikus rendszergazda munkakör betöltéséhez az Országos Képzési Jegyzék informatikai ágazati csoportjában felsorolt felsőfokú szakirányú végzettség, vagy szakirányú főiskolai/egyetemi végzettség szükséges.

A Tapolcai Rendőrkapitányság állományába felvételre kerülő informatikai végzettségű munkavállaló 4 hetes képzésen vesz részt, kinevezését követően bruttó 394.000 forintos fizetésre lesz jogosult.

A Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi és Pszichológiai Alosztály szakorvosi pályázat feltételei: egyetemi végzettség, általános orvosi diploma és az alábbiakban felsorolt szakvizsga valamelyike: háziorvostan, foglalkozás-orvostan, honvéd-, katasztrófa- és rendvédelem orvostan, repülőorvostan, belgyógyász szakvizsga. Ezeken túlmenően szükséges büntetlen előélet, magyar állampolgárság, cselekvőképesség, érvényes működési nyilvántartás. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a legalább 1 év, hasonló jellegű munkakörben szerzett tapasztalat, idegen nyelvtudás, MS Office irodai alkalmazások ismerete és a B kategóriás jogosítvány.

 

A toborzó csoportok elérhetősége, ahol személyesen vagy telefonon adnak bővebb felvilágosítást a határvadász képzéssel, informatikus és szakorvosi pályázattal kapcsolatban:

 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Humánigazgatási Szolgálat

Dr. Zombor-Marx Helga r. ezredes, szolgálatvezető

8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2.

Telefon: 88/544-636, e-mail: [email protected]

 

Csapó Beatrix r. százados, csoportvezető

8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2.

Telefon: 88/544-636 10-66 mellék, e-mail: [email protected]

 

Illésné Bodaki Orsolya főelőadó

8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2.

Telefon: 88/544-636 15-53 mellék, e-mail: [email protected]

 

A rendőri pálya iránt érdeklődők felvilágosítást kaphatnak:

 

Veszprémi Rendőrkapitányság

Szücs Erika c. r. alezredes, hivatalvezető

8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2.

Telefon: 87/428-022, e-mail: [email protected]

 

Szalai István r. őrnagy

8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2.

Telefon: 87/428-022, e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!