Állatvilág

2006.06.26. 22:00

Érzékeny, sebezhetõ, kicsit bizonytalan

Mórocz Zsolt

A quotJúliusquot jeligét választó levélíró nem bõvelkedik önbizalomban, nem hisz maradéktalanul abban, hogy könnyedén meg tudja oldani problémáit. Adottságait, képességeit nem értékeli túl sokra, ezért nem fogalmaz meg jelentõs terveket, célokat magának. Igazodik a szabályokhoz, nem tesz semmi olyat, amivel felhívná magára a figyelmet. Fellépése magabiztosnak tûnik a kívülállóknak, egyedül õ tudja, hogy érzékeny, sebezhetõ és néha kicsit bizonytalan. Nem törtet, nem akar gátlástalanul érvényesülni, kimagasló eredményeket produkálni, a mindennapok szolid lehetõségeit azonban észreveszi, és az esetek többségében ki is használja. Beilleszkedése, alkalmazkodása nem hagy kívánnivalót maga után, az quotélni és élni hagyniquot elvét követve ügyel mások érdekeire, igényeire. Nem a társaság központi figurája, de nem okoz gondot számára sem nagyobb, sem kisebb közösségben elvegyülni, igaz, ez utóbbiban jobban érzi magát, itt felszabadultabban viselkedik. Kommunikációs készsége fejlett, kapcsolatteremtése közvetlen, a külsõ ingerekre viszonylag gyorsan, ám nem meggondolatlanul reagál. Dominanciaigénye nincs, különösebben szerepelni sem akar. Egyenrangú félként kezeli az embereket, a vezetõ, irányító pozíciók betöltése feszültséggel tölti el. Nem akar másokat befolyásolni, és nem szeretne mások helyett dönteni sem. A vitákat masszív elvek birtokában is kerüli, mégsem engedékeny vagy akarattalan. Ha a helyzet megkívánja, kiáll álláspontja mellett, bár inkább visszavonul a harcok színterérõl.
Nehezen mozdul ki megszokott környezetébõl, szere-ti az állandóságot, a bizton- ságot, a kiszámíthatóságot. Gazdag lelkivilága sok érzelmet raktároz, melyek közt igyekszik tartós lelki békét kialakítani. Szélsõséges megnyilvánulások nem jellemzik, ellenben hangulatai finoman tükrözõdnek minden tettében. A tartós kapcsolatok, stabil kötõdések híveként magánéletében is hosszú távon gondolkodik.
Jelentõs energiakészletének felhasználása nagyobb ingadozásoktól mentes, gyakorlatiasan, hatékonyságra törekedve mindig befejezi, amit elkezdett. Tempója nem túl gyors, inkább óvatos, a dolgokhoz és az emberekhez való hozzáállása alapvetõen bizalmatlan. maga is átéli a mondást, mely szerint quotaz ember olyan, mint a tízsebességes kerékpár. Mindenkinek vannak olyan fokozatai, amiket sosem használquot.
Továbbra is várjuk 15-20 soros, sima lapra írt, jeligés, aláírással ellátott leveleiket rövid grafológiai elemzés készítéséhez.
Utassy Zsuzsa
grafológus-írásszakértõ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!