Állatvilág

2016.03.12. 11:13

Életmentők: megkezdődött az iskola

Herend - Megkezdődött az iskola a leendő kutató-mentő labradorok számára szombaton.

Kovács Erika

A héthetes apróságok első lépéseinél mi is ott jártunk Hirschl Jánosnál, a Veszprém Megyei Kutató-Mentőszolgálat Alapítvány szolgálat vezetőjénél Herenden.

Kicsiben, de minden akadály ott volt az apró labradroknak, amik majd később a leendő vizsgán várja őket. A kiskutyák már héthetes létükre bátran próbálták ki a kifutójukban a létrára mászást, a libikókázást, nagy örömmel mentek be a kúszó folyósóba, másztak a mozgó hordóhídon, és nem ijedtek meg a zörgő ásványvizes palackoktól sem.

A szülők: Nétusz és Ajsa

Hirschl János azt mondta,  ilyenkor választja ki a leendő kutató-mentő kutyát, mert már korán megmutatkozik az, hogy melyikük a legalkalmasabb erre a feladatra, tapasztalata szerint mindig a legelevenebb az. Az alomból egyet tart meg magának, a többiek pedig vadászhoz kerülnek keresőkutyának, illetve házi kedvencnek, valamennyi apróságnak napokon belül meglett a leendő gazdája.

A fekete és csokoládé színű kiskutyák két labrador, a fekete színű Ajsa a mentő-nyomkövető, valamint a Nétusz, a nemzetközi vizsgával rendelkező mentőkutya kölykei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!