Állati buli

2023.02.16. 20:00

Születésnaposait ünnepelte a Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkertben tavaly sem feledkeztek meg a születésnaposokról, mint például Riáról, aki a helyi zoo történetének első szélesszájú orrszarvúborjaként született, és egy éve, Valentin-napon, február 14-én már második születésnapját ünnepelte.

Juhász-Léhi István

Marokházi Katalin és a szülinapos Fanni teve

A Valentin-nap ezért az állatkert munkatársainak nemcsak a szeretet ünnepe, más szempontból is fontos nap. Megtudtuk, a legendás orrszarvú bika, Pablo a 45. életévét ünnepelte szeptemberben.

Az első szülinaposok között szerepelt viszont Pitypang, a kis csacsilány, de felköszöntötték a Veszprémi Állatkert történetének első borjúfókabébijét, Pollyt is, aki első születésnapjára haltortát és egy labdát is kapott ajándékba gondozóitól. Pollynak ráadásul kisöccse is született, akit a látogatók Toby névre kereszteltek.

Polly
Forrás: Veszprémi Állatkert

Marokházi Katalin állatgondozó egyik régi védence, Fanni teve a tizedik életévét töltötte be tavaly, és a barátság még most is ugyanolyan szoros köztük, mint annak idején. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!