állatbarátok

2019.12.17. 17:30

Adományokkal tették szebbé az ajkai menhelyi kutyák életét

Karácsonyt tartottak az ajkai Vahur Állatvédő Egyesületnél az elmúlt hétvégén, ahol nehéz helyzetben levő ajkai és devecseri gyerekeknek is gyűjtöttek ajándékot.

Kovács Erika

Számos adomány gyűlt össze a jótékonysági akció keretében

Fotó: Kovács Erika/Napló

Antal Laura, az egyesület vezetője szerint segíteni kell a rászorultaknak és a védteleneknek. Szépen szaporodtak az ajándékok, így a tápok, a konzervek, a kis ajándékok és a meleg holmik a közösen állított és feldíszített karácsonyfa alatt a menhelyi kutyáknak, kicsit távolabb pedig dobozokban gyűjtötték azt, amit majd a nehéz körülmények között élő gyerekeknek küldenek el. Antal Laura, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület vezetője úgy mondta, ők a rászorult gyerekeknek is segítenek, ezért a Máltai Szeretetszolgálat képviselőivel vették fel a kapcsolatot, így tudták meg, hogy kiknek, mi minden kell az ünnepek előtt. Elsősorban tisztálkodással kapcsolatos holmikra van leginkább szükség, ezt osztják majd szét az ajkai és devecseri gyerekeknek.

Az ajkai menhelyen mindez a kutyakarácsonyon történt, ahová nagyon sokan érkeztek különféle adományokkal, és a négylábúaknak való meleg ruhával, játékokkal, illetve megsétáltatták az árva kutyákat, akiknek már önmagában ez is különleges ajándéknak számított. Önkéntesek bográcsban főzték, kínálták a paprikás krumplit, meg a házi süteményeket, a különféle állatfigurás kerámiákat, hogy aztán mindezzel szintén az árva kutyák életén segítsenek.

Antal Laura azt mondta, idei legnagyobb sikerének azt tartja, hogy egy hét alatt sikerült hétszáz angyalt megtalálnia, akiket közösségi oldalon keresett meg azzal a céllal, hogy kutyafuttatót építsenek azoknak a négylábúaknak, akik már régóta náluk élnek, illetve azzal a céllal, hogy ott hosszabb idei szabadon mozoghatnak az árva kutyák. A hétszáz angyallal tudták összegyűjteni az adományt, amiből a futtatóhoz szükséges anyagot megvették, a munkát pedig ők maguk, az önkénteseikkel végezték el, ástak, betonoztak, kerítést állítottak. A későbbiekben azt tervezik, hogy a beteg és frissen műtött állatoknak fűthető „betegszobát” alakítanak majd ki.

Az ország egyik legjobban működő egyesületénél a gyepmesteri telepen, a menhelyen, és ideiglenes befogadóknál összesen 105 kutya él. Antal Laura azt mondta, csak akkor fogadjunk be állatot otthonunkba, különös tekintettel az ünnepekre, ha egész életében képesek vagyunk gondoskodni róla! Arról is beszélt, hogy sajnos nem jellemző a társadalomra a felelős állattartás, pedig az élet, illetve a védtelen élőlények tisztelete mindenkinek kötelessége lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!