Négylábú barátok

2021.09.16. 17:30

Kutyák egymás között: lehet békében, szeretetben élni

Minden az embertől függ, ezt mondta Pap Károly kutyakiképző, a csehbányai kutyaiskola vezetője, aki több kutyával együtt háza udvarán készülődik egy civil napra, amit nemsokára rendeznek Ajkán.

Kovács Erika

Békében és nagy szeretetben készülődnek a kutyák Pap Károly kutyakiképző, kutyaiskola vezető udvarán az ajkai civil napra Fotó: Családi

Azt mondta, határozott és következetes neveléssel, sok-sok szeretettel, és mindenféle agresszió nélkül békében élhetnek a kutyák az emberrel, illetve egymással is, amit a mostani találkozás is bizonyít. A gyönyörű és okos négylábúak között ott vannak a terápiás kutyák, akikkel a helyi óvodákba és iskolákba jár Papné Takács Ágnes óvodapedagógus és Némethné Ramasz Vanda általános iskolai pedagógus, így Mese, a golden retriever, Démon, a fekete belga juhászkutya, Buksi, a puli, valamint Éden, a labrador és Cherry, a törpe pincser.

Békében és nagy szeretetben készülődnek a kutyák Pap Károly kutyakiképző, kutyaiskola vezető udvarán az ajkai civil napra
Fotó: Családi

Az ajkai terápiás kutyákat és a csehbányai kutyaiskola négylábú „tanulóit” egész nyáron hívták különféle rendezvényekre, és mindenhol nagy sikert arattak. Gazdáik tapasztalata szerint a kutyák jelenlétében a gyerekek könnyebben és gyorsabban tanulnak, másfelől érdemes minél korábban találkozni a felelős állattartással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!