a látogatók kedvence

2020.06.25. 12:57

Riának keresztelték a Veszprémi Állatkert kis rinolányát

A nagyközönség segítségét kérte a Veszprémi Állatkert a kis orrszarvúbébi nevének kiválasztásában. Legifjabb lakójuknak afrikai eredetű vagy hangzású, R betűvel kezdődő nevet szerettek volna adni, így lett végül Ria a kis szélesszájú.

Molnár Sándor

Forrás: Veszprémi Állatkert

2020. február 14-én, Valentin-napon született meg a Veszprémi Állatkert történetének első szélesszájú orrszarvúbébije, aki hamar a látogatók egyik legnagyobb kedvence lett.

A kicsi szépen fejlődik, gyarapodik, jó időben még szorosan anyja mellett, de már egyre bátrabban fedezi fel külső kifutóját is, ahol sokat szaladgál és játszik a homokban.

Végre eljött az idő, hogy nevet kapjon az immár több mint négy hónapos orrszarvúkislány. Közösségi oldalán az állatkert a nagyközönség segítségét kérte a névválasztásban, mely során az első fordulóban várták a kreatív névjavaslatokat. Nem volt könnyű dolga a Veszprémi Állatkert munkatársainak, hiszen több mint száz különböző javaslat érkezett. Végül négy nevet választottak, melyekre a közönség a második fordulóban szavazhatott.

Fotó: Veszprémi Állatkert

A voksokat összesítve a csöppség végül a Ria nevet kapta. A névválasztással sikerült egyfajta hagyományt is követni, hiszen a büszke szülők neve is R betűvel kezdődik. A kis orrszarvú anyukáját Rebekának, apukáját pedig Rafikinek hívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!