Állatvilág

2009.01.31. 03:13

Szomorú történet

Hathetesen magatokhoz vettetek, sokat játszottam a gyerekekkel és nagyon boldog voltam veletek. Ahogy nőttem, egyre nőtt a mozgás- igényem és vele együtt az étvágyam is. A gyerekek nem akartak velem játszani, ha odamentem egy simiért, sokszor belém is rúgtak.

Nagy Terka

Aztán egy nap beültettetek a kocsiba. Én olyan boldog voltam, végre hónapok óta először látok mást is  a kennelen kívül. Az autópálya szélén álltunk meg. Eldobtátok a  labdámat. Futottam utána, de mire visszaértem, ti már sehol sem  voltatok. 

Kétségbeesetten rohangáltam a kocsik között, labdával a  számban. Az autósok dudáltak, de volt olyan is, aki rá is  gyorsított. Ki akartam futni az út szélére, mert nagyon féltem. 

Hirtelen egy hatalmas ütést éreztem az oldalamon, és többet nem tudtam felállni. Nagy nehezen kikúsztam az út mellé. Próbáltam utánatok menni, de nem sikerült. Körülöttem minden véres volt. 

Fáztam, sötét volt és féltem. A  labdámat még mindig fogtam, biztos voltam benne, hogy visszajöttök  értem. Hiába nyüszítettem, ugattam, senki nem állt meg segíteni. 

Többórás fekvés után megállt mellettem valaki, nem törődve a vérrel és a  sárral, betett az autóba. Egy fehér köpenyes férfi szaladt a kocsihoz, amikor megálltunk. Már csak a fejét csóválta. 

Új gazdám, aki  tizenöt perce ismert, nagyon sírt és megölelt. Csak akkor engedtem el a  labdámat, hogy megnyaljam a kezét, hogy azt tudjam neki  mondani: Köszönöm. Aztán elaludtam, az utolsó dolog, amit  hallottam, gazdám kétségbeesett zokogása volt. 

Már nem félek, nem fázom és nem fáj semmim sem. Meghaltam. Talán ha nem rágom szét a cipőket és nem eszem annyit, még mindig élhetnék...

Beküldte:
[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!