vadászsiker

2019.03.05. 07:00

Új megyei rókakoponya-rekord született

A Veszprém Megyei Vadászkamara az apróvad életfeltételeinek javítása céljából megyeszerte elő kívánja segíteni a ragadozógyérítést.

Molnár Sándor

Fotó: Reizinger Tamás

Éppen ezért a vadászatra jogosultak ösztönzésére, az országban elsőként, közzétette honlapján a megyei róka-, borz- és aranysakál-koponyák ranglistáit. Érdekesség, hogy az új megyei rekordnak számító rókakoponya tulajdonosa nemrégiben került terítékre. Az elejtője Reizinger Tamás, a Bakonyalja Szarvaskő Vadásztársaság hivatásos vadásza.

Fotó: Reizinger Tamás

– Végre meglőttem életem első érmes rókáját. Évek óta vadászom rájuk nagyon sokat, de eddig nem sikerült ekkora példányt elejtenem. Február 22-én Diana megajándékozott egy igazán hatalmas kan rókával, etetés közben. Már akkor feltűnt, hogy hatalmas feje van, de amikor lefőztem és mértem, csak akkor láttam igazán, hogy a másik öreg róka koponyája elveszik mellette. El is vittem lebíráltatni, ahol 26,12 nemzetközi pontot kapott, ezzel megdöntve a Veszprém megyei rekordot – írta vadászsikeréről a közösségi médiában Reizinger Tamás.

Fotó: Reizinger Tamás

Az is érdekes, hogy a korábbi rekordok majd' 20 évvel ezelőttről, 2002-ből és 2001-ből származtak a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!