Március elején nyílik meg a tágas kifutó

2020.02.01. 11:00

Visszatértek a fekete medvék Szófiából a Veszprémi Állatkertbe

Visszaérkezett Bulgáriából a Veszprémi Állatkert két fekete medvéje.

Molnár Sándor

A következő hetek azzal telnek majd, hogy a medvék megszokják és belakják az új medveházat

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az állatoknak azért kellett ideiglenesen Szófiában vendégeskedniük, mert a Modern városok program egyik utolsó projektelemeként, a fejesvölgyi részen zajló építkezések idejére, a korábbi állatházak és kifutók lakóit máshol kellett elhelyezni, és egyedül nekik nem sikerült ideiglenes szállást találni az állatkerten belül.

Időközben elkészült az új medvekifutó a modern medveházzal együtt, sőt – mint ahogy nemrég beszámoltunk róla – két kifejlett, de még fiatal fekete medve is érkezett Osnabrückből.

A most hazatért, régi lakók jól viselték az utazás viszontagságait, és rögtön megismerték gondozóikat, akiknek hívó szavára kijöttek a szállítóládákból. A következő hetek azzal telnek majd, hogy megszokják és belakják az új medveházat.

A következő hetek azzal telnek majd, hogy a medvék megszokják és belakják az új medveházat Fotó: Molnár Sándor/Napló

A tervek szerint március elején nyílik majd meg a nagyközönség előtt is a számos látványos elemet tartalmazó, új, tágas medvekifutó, ahol már négytagú baribálcsapat várja majd a veszprémi tavaszt és a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!