Alsóörs

2014.04.25. 19:50

Lézershow a strandon

Alsóörs - Látványos balatoni lézershow-val kapcsolódik többek között a település a május 1 11-ig tartó Nyitott Balaton turisztikai akcióhoz.

Győrffy Árpád

A község strandján május 3-án este fél kilenckor kezdődő 15 perces attrakció technikai főpróbáját csütörtökön este tartották. A produkciót lebonyolító Gold Laser Fényszínház stábja csökkentett technikával, öt helyett három lézerrel és néhány perces műsorral mutatta meg, mire is számíthatunk. A parttól mintegy 15 méterre félkörben felállított lézerek fényét a parttól tíz méterre fecskendővel kialakított vízfüggönyre irányítják. A vízfüggönyön és a partról fújt ködfalon számítógépes vezérléssel különböző alakzatokat, formákat, színkompozíciókat jelenítenek meg. Mindehhez megfelelő kísérőzene szól. Az egész nagyon hasonlít a tűzijátékra, csak itt tartósabbak az alakzatok és hiányoznak a fényeket kísérő robbanások. A főpróbán látottak szerint, megfelelő időjárás esetén nagyon szép élményben lehet részük azoknak, akik az ingyenes programra elmennek, és persze megfelelő helyet is találnak a parton a produkció végignézéséhez.

Mint Hebling Zsolt polgármester elmondta, napközben is különböző programokkal, köztük a Holló együttes műsorával szórakoztatják a közönséget, este pedig utcabállal zárják a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!