Alsóörs

2014.05.29. 19:45

Szórakozás és szűrőprogramok - Nyugdíjasok majálisa Alsóörsön

Közel ötszáz nyugdíjas szórakozott csütörtökön egész nap a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete hagyományos majálisán.

Győrffy Árpád

A 22. alkalommal megtartott rendezvény döntően az ismerkedésről és a művészeti csoportok bemutatkozásáról szól – beszélt a találkozó céljáról Paulics István, a megyei szervezet elnöke köszöntőjében. Azt mondta, néha provokálni kell az önkormányzatokat, hogy helyet adjanak a rendezvénynek, de Alsóörs másodszorra is maga jelentkezett vendéglátóként.

A 2008-as találkozó sikere után szívesen vállalkoztak újra a rendezésre, reagált házigazdaként Hebling Zsolt polgármester és Böhm Lászlóné, a helyi Szivárvány Nyugdíjas Egyesület elnöke. Mint a polgármester elmondta, Alsóörsön is azt látják, hogy rendkívül fontos szerepük van az ilyen közösségeknek egy község és az ott lakók életében, ezért szívesen támogatják a klubok közös szervezetét is.

Szalai Emese, az almádi egészségfejlesztési iroda vezetője közös tornát tartott a nyugdíjasokkal (Fotó: Győrffy Árpád)

A találkozó programjában a művészeti csoportok bemutatkozása volt a fő program. A sportcsarnok színpadán fellépők kivétel nélkül nagy sikert arattak. A kulturális produkciók mellett a községben és a környéken tett sétakocsikázás, több távon meghirdetett községjáró túra, a falu nevezetességeinek bemutatása, a saját termésű borok versenye és a majálisok elmaradhatatlan programja, a sörivó verseny szórakoztatta többek között a résztvevőket.

Az egyesületnek jelenleg száznégy klubja van a megyében, a csoportok közel fele képviseltette is magát az alsóörsi találkozón. Volt, ahonnan csak néhányan érkeztek, más klubok teljes tagsággal, művészeti csoporttal jöttek el.

Folyamatosan nagy volt az érdeklődés a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda kis házikójánál is, ahol vérnyomásmérésre, gyógytornára és dietetikai tanácsadásra várták az érdeklődőket, és megismertették őket az iroda más szolgáltatásaival. Életmódtanácsokkal is ellátták a találkozón az időseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!